Mozzart Sport anketa: Ko osvaja Evroligu i ko je MVP? Govore Vildoza, Micov, Savić, Rakočević, Alimpijević...

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 08:48

Članovi Partizan Mozzart Beta, Crvene zvezde, evroligaši i bivši košarkaši tipovali ko osvaja trofej Evrolige u Kaunasu i ko će biti MVP

Sve je spremno za završne okršaje u Evroligi. Ono najzanimljivije je pred nama u Kaunasu. Pred večerašnje polufinalne okršaje u Litvaniji sproveli smo anketu u kojoj su učestvovali sadašnji i bivši članovi Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde. Svi su odgovarali na dva ista pitanja.

Ko osvaja trofej u Kaunasu i ko će biti MVP završnog turnira?

Izabrane vesti

Najviše glasova ima Olimpijakos koji je završio ligaški deo sa najviše pobeda. Pirejce je tokom sezone predvodio bugarski internacionalac Saša Vezenkov koji je dobio i najviše glasova za MVP nagradu. Sledi Barselona i Nikola Mirotić. Katalonci su prethodnih godina bili redovan učesnik fajnal-fora, ali titula im je uvek izmicala.

Zanimljivo da Real Madrid ima samo jedan glas, kao i njihov centar Edi Tavares koji je dominirao protiv Partizan Mozzart Beta, dok debitant na F4, Monako sa srpskim trenerom Sašom Obradovićem nije dobio niti jedan glas.

Ostaje da vidimo da li su prognoze tačne, a već večeras će mnogo toga biti poznato kada od 17.00 koplja ukrste Olimpijakos i Monako, a potom se od 20 časova igra El klasiko Barselona - Real Madrid.

Branko Lazić (kapiten Crvene zvezde).

"Olimpijakos je pokazao najviše ove sezone, od samog starta su igrali na visokom nivou. Imaju odličnu ekipu, popunjeni su na svim pozicijama i nekako najviše očekujem od njih. Što se tiče MVP, neka moj glas ode iskusnom Kostasu Slukasu koji uvek može da prelomi meč jednim potezom".

Luka Vildoza (prvotimac Crvene zvezde).

"Biće neizvesno. Sva četiri tima su odradila odličan posao ove sezone. Barselona igra sjajno, ali nikad ne znate šta može da se desi kada sve staje u jednu utakmicu. Real ima iskustva, Monako je prvi put na Fajnal foru. Imaju odličnu ekipu, igraju dobro u odbrani i u napadu su, naravno, veoma talentovani. Mislim da će Oimpijakos osvojiti titulu, zaslužio je. Saša Vezenkov bi mogao da bude MVP, ali bez Kostasa Slukasa i Tomasa Vokapa ne bi bio to što jeste. Gledajući Slukasa u prethodnim utakmicama, uradio je strašan posao. Kada je vruće, on uzima loptu i neko je na koga se treba ugledati."

KLADI SE BEZ RIZIKA NA F4 EVROLIGE

Zoran Savić (sportski direktor Partizan Mozzart Beta).

"Iskusna ekipa Barselone je već godinama na ovom nivou, ponovo su na završnom turniru i očekuje da bi sada mogli da urade ono što nisu prethodnih nekoliko puta, a to je da dođu do toliko željene titule. Nikola Mirotić je njihov lider, pokazao je veliki kvalitet i za njega očekujem da bude najbolji".

Milenko Tepić (potpredsednik KSS).

"U ovom trenutku najviše očekujem od Barselone. Podigli su formu u idealnom momentu, naravno kada se igra na jednu utakmicu sve je moguće, ali verujem u njihov kvalitet i kvalitet Nikole Mirotića".

GRANICE ZA IGRAČE

17,5: Saša Vezenkov, Nikola Mirotić, Majk Džejms

15,5: Džanan Musa

13,5: Valter Tavares

12,5: Kostas Slukas, Džordan Lojd

Igor Rakočević (nekadašnji igrač Crvene zvezde, Real Madrida, Baskonije...).

"Real Madrid je uvek Real Madrid, teško je prognozirati protiv njih. Pokazali su da uvek mogu da pobede, a svi su videli kako igra Valter Tavares. U neverovatnoj je formi i on je moj pik za MVP-a na završnom tirniru koji će sigurno biti izuzetno zanimljiv, ali nekako me sve vuče ka Real Madridu".

Vladimir Micov (nekadašnji igrač Armanija, CSKA...).

"Baš je nezahvalno prognozirati ovakve mečeve, sve staje u 40 minuta, otvara se prilika za nešto neverovatno. Dovoljno je da se samo setimo šta se desilo Olimpijakosu prošle godine kada je Vasa Micić pogodio šut. Ipak, pokazali su najviše i zato glasam za njih, a naravno Saša Vezenkov je bio najkonstantniji pa zato moram i njega da pomenem".

Vanja Marinković (igrač Baskonije).

"Tim koji je bio prvi tokom većeg dela takmičenja, pokazao kvalitet, da može da pobedi u neizvesnim završnicama. Glasam za Olipijakos, a onda normalno i za Šašu Vezenkova koji ima sjajnu sezonu".

Danilo Anđušić (igrač Partizan Mozzart Beta).

"Saša Vezenkov je pokazao kvalitet ove sezone, napredovao je u svim segmentima i mislim da će da nastavi u istom ritmu sada na završnom tirniru, pa zato očekujem i titulu Olimpijakosa. Timski su zaista mnogo pokazali".

Dušan Alimpijević (trener Burse).

"Kvalitet i iskustvo Barselone je očigledno. Imaju igrača na svakoj poziciji koji može da donese prevagu, a ponajviše Nikola Mirotić koji zaslužuje titulu svojim partijama tokom čitave sezone".

EVROLIGA, F4:

17.00: (1,50) Olimpijakos (hen -4,5) Monako (3,00)

20.00: (1,50) Barselona (-4,5) Real Madrid (3,00)


tagovi

EvroligaKK OlimpijakosSaša VezenkovKK BarselonaNikola MirotićSaša ObradovićKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara