Karlos Alosen (©Real Madrid)
Karlos Alosen (©Real Madrid)

Najveći talenat španske košarke iliti “novi Riki Rubio” konačno u Realu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 15:10

Kraljevski klub vratio Karlosa Alosena sa pozajmice Saragosi

Jedan od najtalentovanijih igrača Španije Karlos Alosen lige nastaviće karijeru u Real Madridu sa kojim je ozvaničio saradnju još prošlog leta, ali ga je Kraljevski klub ostavio godinu dana da se kali u klubu u kojem je ponikao. Sada je Real i zvanično povukao Alosena iz Saragose pa ćemo konačno videti da li je on, kao što Španci uveravaju, zaista toliki potencijal.

Real je pre godinu dana na račun Saragose uplatio 150.000 evra na ime obeštećenja, a sa Alosenom sklopio ugovor na pet sezona. I sad je procenio da je on dovoljno sazreo da može da zaigra za najtrofejniji klub.

Izabrane vesti

Na to koliki je potencijal 19-godišnjeg organizatora igre jasno ukazuje podatak da se radi od tek drugom igraču u istoriji španskog šampionata koji je odbranio priznanje za najboljeg mladog igrača, te je u tom segmentu stao rame uz rame sa, već sada nije preterano reći, NBA zvezdom Lukom Dončićem.

Najmlađi debitant u istoriji Saragose i treći najmlađi igrač u istoriji španskih prvenstava, posle Rikija Rubija i Anhela Reboloa, u prethodnoj sezoni je prosečno beležio 7,2 poena, 3,4 asistencije i 2,5 skokova po meču uz indeks korisnosti 7,7. U završnici prvenstva dodatno je poboljšao brojke sa 7,5 poena i 4,8 asistencija po meču.

“Imam puno prostora za napredak, presrećan smo zbog stvari koje mi se dešavaju, ali takođe sam i vrlo ambiciozan. Pružiću maksimum za ostvarenje ciljeva, ali ići ću korak po korak i pre svega vrlo pametno i promišljeno“, rekao je Alosen.

Kraljevski klub će čini se u pravo vreme preuzeti supertalentovanog pleja koji je već debitovao za španski državni tim, budući da je sve izvesnije da Nikolas Laprovitola neće nastaviti karijeru u gigantu iz Madrida. Tu se dodatno otvara prostor za mladog Alosena koji će imati priliku da se usavršava i od svojih mentora pokupi malo košarkaškog bezobrazluka. A učiće od najboljih, Serhija Ljulja i Fakunda Kampaca. 


 

 

 


tagovi

KK Real MadridKarlos AlosenSaragosa

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara