Džejlen Braun (Foto: AFP)
Džejlen Braun (Foto: AFP)

NBA PREDLOZZI: Bruklin favorit u derbiju Istoka, Braun preti da zatrpa Reptorse

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.10.21. | 15:54

Bogat program u najjačoj ligi sveta

Prva tri dana nove NBA sezone su pred nama, a već sada je jasno da nas čeka zanimljiva sezona u kojoj će biti dosta derbija unutar konferencija koji će nositi veliki ulog. Naravno da je teško, pomalo i besmisleno, donositi bilo kakve zaključke nakon jedne, odnosno dve odigrane utakmice u slučaju Golden Stejta i Milvokija, ali vidljivo je da će prostor za grešku biti sve manji i manji, a da su mnoge ekipe u sezonu ušle s velikim očekivanjima i spremne su da ih brane na parketu.

Noćas je na rasporedu novih 10 utakmica, a mi smo za vas odabrali tri koje se po nama čine najzanimljivijima.

Izabrane vesti

LOS ANĐELES LEJKERS - FINIKS SANS

Lejkersi su u prvoj utakmici izgubili od Golden Stejta, dok je od Finiksa bio bolji Denver. Naravno da ti rezultati ne znače puno, ali ako govorimo o utisku, onda su Sansi u boljoj situaciji od večerašnjih protivnika.

Ekipa iz Los Anđelesa je u prvoj utakmici pokazala sve one slabosti koje su se od njih na neki način i očekivale pre početka sezone. Rasel Vestbruk nije pokazao da bi u najvažnijim utakmicama mogao praviti razliku na terenu, a puno veterana u ekipi jasno se odrazilo na ritam igre gde Lejkersi nisu u rangu s dobrim delom drugih NBA timova. Tu su ipak Lebron Džejms i Entoni Dejvis pa se Lejkersi nikako ne smeju otpisati, ali treba biti svestan da im neće biti lako, pogotovo u regularnoj sezoni i protiv jakih ekipa.

Što se Finiksa tiče, oni su jednostavno nadigrani od Nagetsa, ali treba reći kako njihova glavna zvezda Devin Buker nije imao dobru utakmicu jer je postigao samo 12 poena uz šut 3/15. Za njega se ipak ne brinemo, a daleko bi veći problem za njih mogao biti Džej Krauder koji nije izgledao najbolje u toj utakmici. Nije pogodio nijedan šut, a iako je skupio 8 skokova, nije doneo puno u igri svoje ekipe, a s obzirom da je on ipak bio važan deo spoljne ekipe, onda će Finiksu definitivno trebati bolji Krauder ako želi da napravi slične rezultate kao u prošloj sezoni.

Prognoza za klađenje: Zbir poena na meču - margina je 221,5, mi predlažemo tip više, a kvota je 1,85. Razlog za ovu opkladu je činjenica da Lejkersi ni blizu nisu posložili odbranu pa su u svakoj predsezonskoj utakmici primili najmanje 111 poena, a protiv Voriorsa su na otvaranju sezone primili 121, ali i postigli 114. Sansi su, s druge strane, ekipa koja u svojim redovima ima dovoljno igrača koji mogu postići veliki broj poena i čini nam se da bi se večeras u Stejlps Centru moglo ići na dosta poena. Pomenimo i stanje s povredama - kod Lejkersa neće igrati Kendrik Nan, Tejlen Horton-Taker, Trevor Ariza i Vejn Elington, a Finiksu nedostaju Dario Šarić i Lendri Šamet koji bi, po poslednjim vestima, ipak mogao zaigrati.

FILADELFIJA SEVENTISIKSERSI - BRUKLIN NETS

Evo ekipa koje su zbog svojih zvezda, Bena Simonsa i Kajrija Irvinga, bile u centru pažnje poslednjih sedmica pre početka sezone. Sve o njima dvojici znate, a Filadelfija je bez Simonsa pobedila Nju Orlins dok je Bruklin bez Irvinga izgubio od Milvokija. Još važnije je da su obe ekipe izgledale kao da mogu da igraju bez svojih zvezda šta će verovatno morati da rade veći deo sezone, ako i ne i celu.

Ni večeras na parketu neće biti Irvinga i Simonsa, a ovo je sigurno najzanimljiviji duel na Istoku jer i jedni i drugi imaju velike ambicije. Zanimljivo je i videti da je u prošloj sezoni u međusobnim duelima bila bolja Filadelfija koja je slavila u dve utakmice dok je Bruklin bio bolji u jednoj.

Večeras bi stvari ipak trebalo da budu malo drugačije jer Siksersima, osim Simonsa, sigurno neće igrati još jedan bek Šejk Milton, ali pod znakom pitanja je i Džoel Embid koji ima problema s desnim kolenom. Bruklin nema problema s povredama - Stiv Neš ne može da računa samo na pomenutog Irvinga.

Prognoza za klađenje: Pobeda Bruklina. Kvota je 1,80 šta je uvek odlično kada se radi o igranju na Netse bez obzira na protivnika koji se nalazi s druge strane. Bruklin je u misiji osvajanja titule prvaka i ako se nije pokazao odmah na početku sezone protiv Milvokija, red je da to uradi protiv Filadelfije koja je slabija ekipa od njih i s Embidom u sastavu. Ako Embid ne bude igrao, onda je ova pobeda Netsa gotovo pa zicer.

BOSTON SELTIKS - TORONTO REPTORS

Obe ekipe su u sezonu ušle s porazom, s tim da su Seltiksi izgubili tek nakon dva produžetka protiv Njujorka, dok je Toronto prilično lako pao protiv Vašingtona u utakmici u kojoj je pokazao dosta slabosti i s razlogom se može o njima pričati kao o ekipi koja ima pravo da cilja na plej-in. Ipak, sezona je dosta dugačka, Toronto je igrao i još će neko vreme igrati bez Paskala Sijakama, a ovo je ipak dosta nova ekipa kojoj će trebati vremena da se uigra pa je sve moguće.

Boston, s druge strane, ide u borbu za jedno od prva četiri mesta na Istoku, a biće to težak zadatak. Imaju Seltiksi dobru ekipu, uostalom to će biti tako sve dok Džejson Tejtum i Džejlen Braun budu u timu, ali imaju oni i dosta pitanja na koja moraju da odgovore.

Što se povreda tiče, Boston je u sezonu ušao bez povređenog Ala Horforda koji neće igrati ni večeras, a manje probleme imaju Markus Smart i Džoš Ričardson, ali na njih bi trener Ime Udoka trebalo da računa. Kod Reptorsa neće biti pomenutog Sijakama, ali ni Juta Vatanabea.

Prognoza za klađenje: Džejlen Braun, broj poena (22,5), tip više, kvota 1,85. Ne pišemo ovo samo zato šta je Braun protiv Niksa ubacio 46 poena i tako srušio rekord karijere. Opkladu na njega preporučamo jer je Toronto u prvoj utakmici protiv Vošingtona pokazao da slabo brani reket iz kojeg su u prvoj četvrtini primili 20 poena. Braun je poznat po agresivnom napadanju protivničkog koša, a u kombinaciji s njegovom dobrom formom i šutem sa spoljašnjih pozicija, 'više' nam se čini kao dobra opklada.

NBA

Subota

01.00: (2,50) Klivlend (13,0) Šarlot (1,65)

01.00: (3,70) Orlando (14,0) Njujork (1,35)

01.00: (1,80) Vašington (12,5) Indijana (2,25)

01.30: (1,40) Boston (14,0) Toronto (3,35)

01.30: (2,25) Filadelfija (12,5) Bruklin (1,80)

02.00: (1,40) Čikago (14,0) Nju Orleans (3,35)

02.00: (1,75) Hjuston (12,5) Oklahoma (2,30)

03.00: (1,35) Denver (14,0) San Antonio (3,70)

04.00: (1,80) LA Lejkers (12,5) Finiks (2,25)

04.00: (2,95) Sakramento (13,0) Juta (1,50)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaLos Anđeles LejkersFiniks SansBruklin NetsFiladelfija SeventisiksersBoston SeltiksToronto ReptorsDžejlen Braun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara