Bogdanović i Bjelica u dresu Sakramenta (AFP)
Bogdanović i Bjelica u dresu Sakramenta (AFP)

Nema više Srba u Kingsima - ima rekorda, negativnog

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 10:49

Sakramento 15. godinu zaredom ostao bez plej-ofa

Pošto se Sakramento prošlog leta u "balonu" pored Orlanda nije domogao plej-ofa, Vlade Divac i Predrag Stojaković su odlučili da se povuku sa čelnih pozicija u Kingsima u kojima im mandat "rukovodioca" nije bio tako uspešan kao kada su sejali strah po celoj NBA kao igrači tima iz Kalifornije. Koju utakmicu pre kraja sezone Igor Kokoškov je ustao sa stolice pomoćnog trenera kako bi seo na glavno trenersko mesto u Fenerbahčeu.

Nešto kasnije, odnosno između dve sezone, Bogdan Bogdanović je spakovao kofere i uputio se u Atlantu. Na početku aktuelnog šampionata Nemanja Bjelica gotovo da nije bio u viodokrugu trenera Luka Voltona, da bi potom bio poslat u Majami...

Izabrane vesti

Subota, 2.00: (4,30) Detroit (15,0) Denver (1,27)

S vremena na vreme su neki novi Kraljevi znali da bljesnu, pa su zluradi potrčali da za sve neuspehe Sakramenta u prethodnim sezonama okrive Divca. Najviše su mu nabijajli na nos to što nije uzeo Luku Dončića sa druge pozicije na draftu. U tim kritikama su svesno ili nesvesno zaboravljali da pomenu da je tada prvi birao Feniks, koji je takođe smatrao da postoji bolja solucija od slovenačkog asa, odnosno Sansi su izabrali Diandrea Ejtona.

Bilo kako bilo, srpska kolonija je napustila Sakramento, ali Kingse nisu "napustili" loši rezultati, pa su posle poraza od Memfisa morali da počnu da se navikavaju na činjenicu da će 15. godinu zaredom plej-of gledati na TV ekranima, a može i na drugim mobilnim elektrinskim uređajima, što je rekord. Negativan.

Mala je uteha Kingisma što nisu samostalni vlasnici rekorda, već ga dele sa LA Klipersima koji su od 1977. godine, još dok su bili smešteni u Bafalu i zvali se Brejvs, pa preko selidbe u San Dijego gde su 1978. dobili sadašnje ime i dolaska u Los Anđeles (1984) sve do 1992. godine završavali sezonu posle regularnog dela...


tagovi

Sakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara