Nikola Ivanović i Maodo Lo (Foto: Starsport)
Nikola Ivanović i Maodo Lo (Foto: Starsport)

Nikola Ivanović: Pobeda na svakoj utakmici pod moranjem, plasman na Svetsko prvenstvo sa Crnom Gorom veliki rezultat

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 21:26

"Nisam baš siguran da sam na 100 odsto, ali ide sve kako treba", rekao je plejmejker Crvene zvezde koji polako hvata zalet posle povrede zbog koje je proveo gotovo dva meseca van terena

Propustila je Crvena zvezda priliku da pobedom protiv Albe napravi bitan korak ka plasmanu u plej-of, ali na devet kola do kraja je i dalje aktivna u trci za mesta među osam najboljih u Evroligi. Priliku da se vrati na pravi put imaće već u četvrtak, kada u Minhenu bude gostovala ekipi Bajerna (19.00).

Plejmejker srpskog i regionalnog šampiona Nikola Ivanović je svestan koliko je važno da se u Audi Domu ostvari pozitivan rezultat.

Izabrane vesti

"Već jedan period iza nas je svaka utakmica veoma bitna i pobeda je pod moranjem. Takva situacija je sada i u Minhenu. Mnogo grešaka protiv Albe, veoma loše drugo poluvreme, gde smo veliki broj stvari loše radili, prvenstveno u nekoj individualnoj odgovornosti defanzivno. Utakmica u Minhenu dolazi u nezgodnom periodu, ali svaka utakmica do kraja Evrolige je izuzetno bitna i mislim da će ekipa morati sve da pobedi", rekao je Ivanović.

Sa učinkom 11-14 crveno-beli zauzimaju 13. mesto na tabeli elitnog takmičenja, ali su samo dve pobede ispod plej-of crte, ali i dva trijumfa iznad narednog rivala. Sastav Andree Trinkijerija igra sezonu ispod očekivanja na evrosceni (9-16), ali je zato u Nemačkoj nedavno uspeo da osvoji Kup. Utisak je da je podigao formu pred ključne borbe u sezoni.

"Nemaju idealnu sezonu, pogotovu ne u Evroligi, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Sigurno da će tražiti svaku pobedu koju mogu do kraja. Biće ključno, kao i u većini utakmica, da budemo stabilni i solidni u odbrani, uz visoku individualnu u timsku odgovornsot i da strpljivo u napadu nalazimo najbolja rešenja protiv ekipe koja je fizički dosta dobra".

Ivanović je zbog povrede proveo gotovo dva meseca van stroja. Vratio se u tim krajem januara i polako hvatao zalet. Zbog ograničenja o broju stranaca nije bio u sastavu tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali je utisak da polako pronalazi željeni ritam.

"Nisam baš siguran da sam na 100 odsto, ali ide kako treba", istakao je plejmejker Crvene zvezde, koji je za vikend odigrao sjajan meč u pobedi Crne Gore nad Češkom.

Dva dana nakon poraza od Albe (devet poena), proveo je pola sata na parketu dvorane Morača i sa 17 poena i sedam skokova vodio selekciju Boška Radovića do ključne pobede u kvalifikacijama za Svetski kup.

"To je naš posao i život. Većina timova se nalazi u sličnoj situaciji i uz sve te neke otežane okolnosti koje svaka ekipa ima, najuspešnija je ona koja se najbolje prilagodi".

Nikola Ivanović protiv Češke (Foto: fiba.basketball)Nikola Ivanović protiv Češke (Foto: fiba.basketball)

Crna Gora će po drugi put uzastopno igrati na samitu najboljih svetskih selekcija, ovoga puta u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

"Realtivno lako dođosmo do Svetsko prvenstva, čak i uz poraz od Češke bi se plasirali. Zaista veliki rezultat, bilo je lepo igrati u Podgorici, pobediti i plasirati se. Moramo da budemo zadovoljni u Crnoj Gori zbog toga", zaključio je Nikola Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde u sredu ujutru kreću put Minhena, gde će odmeriti snage sa nemačim vicešampionom po deveti put u Evroligi. Dosad su bili uspešniji sa pet pobeda, a u prvom delu sezone slavili su 78:72.


tagovi

Nikola IvanovićKK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija Crne GoreMundobasket 2023

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara