Željko Obradović i Balša Koprivica (MN Press)
Željko Obradović i Balša Koprivica (MN Press)

Obradović: Lepe uspomene me vežu za Badalonu, njihova ekipa liči na nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 15:16

"Uroš Trifunović se osetio malaksalo posle meča u Čačku, pa sigurno neće biti u sastavu", rekao je trener Partizana

Osam pobeda je do sada ostvario Partizan od početka sezone – šest u regionalnom takmičenju i dve na evrosceni. Treći trijumf tražiće na svom terenu u utorak od 20.30 protiv Huventuda, koji je takođe neporažen u Evropi. Obračun sa španskim timom bi trebalo da bude najteži ispit u dosadašnjem delu sezone za izabranike Željka Obradovića.

(1,45) PARTIZAN (15,0) HUVENTUD (3,05)

Izabrane vesti

Za iskusnog stručnjaka ovaj duel će imati posebnu draž, jer je baš u Huventud stigao 1993. godine iz beogradskog Partizana.

Mene vežu lepe uspomene za Badalonu i Huventud, imam tamo i dalje mnogo prijatelja. Specijalan je osećaj uvek kad pričamo o Huventudu. Utakmica u Evrokupu je i nama i njima bitna“, rekao je trener crno-belih Željko Obradović. „Počeli su na izvanredan način Evrokup. Ekipa su koja u nekim segmentima liči na nas, samo što možda imaju malo više iskusnih igrača – Tomića, Ribas.... Imaju mlade koji su apsolutno podređeni timu. Oni u svakom trenutku znaju šta žele od utakmice, način na koji žele da igraju i u odbrani i napadački. Mislim da će biti izuzetno zanimljiv meč, i da će naši navijači uživati u onome što najviše vole, a to je da vide dobru košarku i Partizan koji se bori od prve do zadnje sekunde. Treba da nastavimo da igramo kao i do sada“.

Huventud je u Evrokupu do sada ubedljivo srušio Trento i Hamburg.

Oni su tim koji voli da igra agresivno, da menja odbranu, voli da iznenadi u nekim stvarima protivnika, kad god to može. Verujemo da smo spremni na to. Uvek je nova utakmica novi izazov, uvek se vide novi detalji. Probaćemo da reagujemo i u toku utakmice... Rekao sam dva najbitnija igrača za njih, ali bez potcenjivanja ostalih. Mladi igraju izuzetno agresivno, ne samo u odbrani, nego i napadački. Svaku priliku koriste da trče, da daju lak poen, opcija prvog šuta uvek postoji, skok u napadu posle šuta za tri – o tome zaista moramo da povedemo računa“.

Na sutrašnjem duelu Obradović neće moći da računa na Uroša Trifunovića. On je danas bio u hali, ali u civilu.

Posle utakmice u Čačku osetio se loše i ima određene probleme - malaksalost. On neće biti u sastavu sigurno“, podvukao je Željko Obradović.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićBalša KoprivicaRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara