Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović: Nije bitno šta je bilo dobro, a šta loše do sada

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 09:16

Košarkaši Partizana počinju da se spremaju za plej-of Evrokupa

Sa 12 pobeda i četiri poraza Partizan je okončao grupnu fazu Evrokupa. Sa drugog mesta crno-beli idu dalje u novi sistem takmičenja, gde sve staje u jednu utakmicu. Popravnog ispita nema, a prva prepreka je Bursa u Beogradu (20. april, 20.30). Svestan je ovoga i Željko Obradović, trener koji je osvojio devet titula prvaka Evrope. Ako neko zna da tempira formu kada je to najbitnije, onda je to bez dileme Žoc.

Dosta toga dobrog je bilo u grupnoj fazi Evrokupa. Imali su crno-beli nekoliko upečatljivih pobeda, izdvaja se ona u Beogradu protiv Huventuda kada je Kevin Panter srušio Špance. Ipak, bilo je i lošijih izdanja, u ovoj kategoriji se izdvaja meč iz Litvanije protiv Lijetkabelisa, Ipak, sada sve urađeno se zaboravlja.

Izabrane vesti

"Nije bitno šta je bilo dobro, a šta loše, ono najbitnije sada počinje, a to je plej-of. Igra se sistem u kojem moraš da budeš spreman jer je jedna utakmica sve. Moraš da igraš dobro ako želiš da nastaviš takmičenje. Svima je jasno da ako nisi spreman, ispadaš. Slično je Kup takmičenju, ali ekipa je svesna svega. Pripremamo sve za meč protiv Burse", rekao je Obradović za TV Partizan.

Kao što je poznato, rival klubu iz Humske je Bursa na čijoj klupi sedi Dušan Alimpijević. Klub iz istoimenog grada je ove sezone takođe imao nekoliko upečatljivih pobeda poput one protiv Fenerbahčea, Tofaša, Bešiktaša, Cedevite Olimpije, ali zbog kadrovskih promena bilo je i neočekivanih poraza.

"Znamo sve o njima, igraju odlično u poslednjih mesec dana. Moramo da skautiramo i da shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih kako bismo pobedili".

Do okršaja protiv Burse ima još dosta da se odradi, pre svega još dva meča ABA lige koji će poslužiti da se još forma podigne. U nedelju od 12 časova crno-beli gostuju u dvorani "Ranko Žeravica" protiv Mege Mozzart, a potom u petak dočekuje Cibonu. Oba meča nemaju rezultatski značaj pošto je obezbeđeno drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

"Idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo sasvim dovoljno vremena da spremimo sve što želimo, imamo prvo meč protiv Mege i to je ono o čemu razmišljamo u ovom momentu", zaključio je Obradović.


RASOPRED OSMINE FINALA EVROKUPA

19. april

19.00 Cedevita Olimpija - Turk Telekom

20.30 Huventud - Ulm

20.45 Andora - Budućnost

20. april

20.00 Gran Kanarija - Šlonsk

20.00 Metropolitan - Venecija

20.30 Valensija - Hamburg

20.30 Partizan - Bursa

20.45 Bolonja - Lijetkabelis

ČETVRTFINALE (26, 27. APRIL)

A Huventud/Ulm - Virtus/Lijetkabelis

B Metropolitan/Venecija - Valensija/Hamburg

C Gran Kanarija/Šlonsk - Andora/Budućnost

D Partizan/Bursa - Cedevita Olimpija/Turk Telekom

POLUFINALA (3, 4. MAJ)

Pobednik A - Pobednik B

Pobednik C - Pobedik D

FINALE 11. MAJ



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara