Saša Obradović (© AFP)
Saša Obradović (© AFP)

Obradović produžio ugovor sa Monakom: Imamo velike ambicije

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.07.22. | 19:42

Srpski trener biće još tri sezone na klupi Kneževa

Monako je pronašao svog trenera na duže staze. Naravno u pitanju je Saša Obradović. Klub je zvanično saopštio da je potpisan novi ugovor po kojem bi srpski trener ostao na istom mestu naredne tri sezone. Podsetimo da je ovo drugi mandat Obradovića na klupi Monaka na kojoj je bio u sezoni 2019/20 posle čega je imao kratku epizodu u Crvenoj zvezdi posle čega se vratio u Monako koji je predvodio do plej-ofa Evrolige.

Za klupski sajt sumirao je utiske.

Izabrane vesti

"Na kraju, falila je ta titule", rekao je Obradović osvrćući se na težak poraz od Asvela u finalnoj seriji Francuske.

Podsetio je srpski trener da je došao u decembru prošle godine, kada je sezona uveliko počela.

"Nije bila dobra situacija. Moralo je mnogo toga da se menja kako bi se pronašla prava hemija između igrača. Na kraju smo videli konačan rezultat. Uspeli smo da se kvalifikujemo u najboljih osam u Evroligi, nešto što se činilo kao nemoguće kada sam došao. Ipak na kraju mislim da nas je taj plasman koštao titule u Francuskoj. Umor se akululirao, kako fizički tako i mentalni."

Sezona Monaka će se pamtiti po neverovatnoj plej-of seriji protiv Olimpijakosa koju je sa lica mesta propratio i Kevin Durent.

"Pokazali smo borbeni karakter na svakoj utakmici. Bez obzira da li je to bilo kod kuće ili na gostujućem terenu. Krunu takvog mentaliteta su svi mogli da vide na mečevima protiv Olimpijakosa. Svaki sledeći okršaj je bio teži, donosio više pritiska. NIkada se nismo predavali i to su navijači širom Evrope primetili. Imali smo priliku da napravimo veliko iznenađenje".

Pokazao je Monako da može da bude ozbiljan tim na duže staze u okvirima Evrolige.

"Dolazimo do novog momenta i porasta ambicija. Pravimo ekipu kako bismo bili konkurentni u Evroligi. Uskoro će plasman u plej-of biti minimum koji se očekuje od Monaka".

Nije bilo potrebno puno ekipi Monaka da se privikne na metode Obradovića.

"Nije lako kada imate toliki broj različitih karaktera u svlačionici. Imali smo i veliki broj stranaca, morali smo da napravimo određene odluke kada su u pitanju igrači. Košarkaši kao što su Brok Motum i Danilo Anđušić su igrali manje, ali su uvek bili spremni. Nije lako doneti te odluke jer su oni zaista dobri momci, pravi profesionalci. Nije uvek lako pronaći pravu kombinaciju igrača na parketu."

Šta je bio ključ uspeha?

"Kao trener moram da se adaptiram na bilo koju situaciju. Potrebno je da se pronađu sve slabosti ekipe kako bi se zamaskirale i u prvi plan stavile naše prednosti. Kao trener morao sam da se prilagodim igračima i pronađem pravi recept za njih. Pronađi balans u svemu. Potrebno je iz dana u dana raditi na tome da igrači veruju u vaš pristup."

Za kraj, dotakao se ambicija za narednu sezonu.

"Biće sigurno još veće u odnosu na prethodnu sezonu. To ne treba da krijemo. Bitno je osvojiti titulu u Franucuskoj, to svi želimo. Uz to želimo da ostavimo još bolji utisak u Evroligi", zakjlučio je Obradović.


tagovi

Saša ObradovićKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara