Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Obradović raspodelio minutažu, Partizan Mozzart Bet nastavio sa trijumfima

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 22:44

Nije se ponovilo iznenađenje kao prošle sezone. Mega je ovoga puta nadigrana bez većih problema u 5. kolu regionalnog takmičenja

Partizan Mozzart Bet počeo je da gradi ozbiljnu seriju pobeda. Zabeležena je četvrta uzastopna. Padali su Virtus, Mornar, Žalgiris i sada Mega u 5. kolu ABA lige. Kombinovao je Željko Obradović sa minutažom igrača, ali to se ne nije odrazilo na konačan rezultat. Individualnim kvaltetom u napadu i agresivnom odbranom, klub iz Humske nije imao previše problema protiv mlade ekipe Marka Baraća koja i dalje ne zna za pobedu u regionalnom takmičenju - 86:76.

Svima u crno-belom je i dalje u mislima bila prošlosezonska utakmica kada je Mega slavila.

Izabrane vesti

"Znate svi dobro šta se desilo prošle godine. Ponovo će ući jako, ponašajte se kao da je ovo meč Evrolige", rekao je bio kapiten crno-belih Kevin Panter pred izlazak na parket.

Nije baš sve funkcionisalo na visokom nivou kao protiv Virtusa i Žalgirisa, ali bilo je sasvim dovoljno da se upiše trijumf.

Najviše vremena na parketu proveo je Koprivica - 24 minuta. Ubacio je 10 poena uz sedam skokova. Najefikasniji bio je Džejms Naneli sa 14, dok su 10 imali Papapetru i Egzum.

Na drugoj strani istakli su se Rudan sa 26 i Branković sa 17.

Meč je imao i poseban značaj. Naime, obe ekipe su igrale u roze garniturama kao znak podrške u borbi protiv raka dojke. Partizan Mozzart Bet je imao posebne dresove sa roze detaljima koji će narednih dana ići na aukciju, a sav prikupljen novac ide u udruženje za prevenciju raka dojke.

Evidentno je bilo da je Željko Obradović hteo da igra teče preko Balše Koprivice. Mladi centar je počeo meč i vrlo često su saigrači tražili njega u reketu. Pronašli su ga tri puta i sva tri puta je zakucao za šest poena u uvodnoj deonici.

Dok je Balša bio zadužen za poene iz reketa, Naneli je bio raspoložen sa distance. Pogodio je bio dve trojke. Nije međutim problem bio u napadu za crno-bele u ovom periodu, odbrana nije bila na nivou. Mega je igrala bez pritiska, a to se odrazalo na procente šuta. Počeli su da pogađaju iz svih pozicija i mlada ekipa trenera Baraća je ubacila čak 26 poena za 10 minuta, i to uglavnom preko Rudana i Brankovića.

Kada su crno-beli utegli odbranu, rezultat se drastično promenio. U drugoj deonici su udarne igle bili Lesor, Madar i Papapetru. Publika je mogla da uživa u atraktivnim zakucavanjima u kojima je očekivano prednjačio Lesor, ali trener Obradović je najviše mogao da bude zadovoljan činjenicom da je ekipa primila samo 13 poena u četvrtini i to je odmah značilo da je Partizan Mozzart Bet stekao dvocifrenu prednost. Nju je u obezbedio Grk koji se sjajno snašao u rekedu kada je isfintirao tri igrača Mege za lagan koš (50:39).

********

Opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude.

*******

Došlo je do blagog pada početkom drugog poluvremena kada je Partizan u pitanju. Mega je smanjila na jednocifren zaostatak, ali vrlo kratko je trajala radost gostiju. Obradović je zatražio minut odmora, ekipa je ponovo zbila redove. Protok lopte je bio izvanredan u finišu deonice. Posle pravovremenih asistencija zakucavali su Koprivica, koji je imao i nekoliko sjajnih poteza u odbrani,a na njegove blokade nadovezali su se poeni Ledeja iz reketa za velikih 72:58.

Nije se međutim Mega predavala za šta zaslužuje svaku pohvalu. Uspeli su da smanje na jednocifren zaostatak, imali su i šut za minus četiri, ali najviše će se pamtiti trojka Danila Anđušića koja je obezbedila da poslednja dva minuta prođu bez drame. Tačku na meč stavio je Vukčević koji pogodio trojku koja je vratila plus 10.

PARTIZAN MOZZART BET – MEGA 86:76

/25:26, 25:13, 22:19, 14:18/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 5, Ledej 5, Koprivica 10, Panter 4, Papapetru 10, Egzum 10, Naneli 14, Glas, Lesor 8, Trifunović 6, Anđušić 5, Madar 9.

Mega: Branković 17, Bogavac, Rudan 26, Uskoković 5, Kobzajsti 1, Kazalon 9, Kovačević, Cerovina, Rori 4, Grbović 3, Milosavljević 8, Mušikić 3.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Cibona - Borac 87:85

/Smailagić 25 - Hejl 44/

Zadar - Split 74:76

/Božić 24 - Šorter 22/

Subota

Cedevita Olimpija - MZT Skoplje 93:73

/Omić 19 - Mićović 25/

FMP - Budućnost 96:91

/Frejzer 31 - Bel Hajns 24/

Nedelja

Mornar - Studentski centar 75:86

/Mihailović 16 - Džekson 16/

Partizan Mozzart Bet - Mega

Ponedeljak

18.00 (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55)



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK MegaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara