Željko Obradović
Željko Obradović

Obradović: Trifunović ključni igrač, Smajli imao izvanredna rešenja

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.01.23. | 23:00

Trener Partizan Mozzart Beta imao reči hvale za izdanje svoje ekipe protiv Asvela

Trener Partizan Mozzart Beta nije mogao da bude nezadovoljan posle izdanja svojih izabranika protiv Asvela. Dominirali su više od 30 minuta i odigrali verovatno najbolju partiju ove sezone.

Izabrane vesti

"Mislim da smo igrali dobru košarku, zaslužili smo pobedu. Drago mi je zbog pobede, čeka nas teška utakmica protiv Žalgirisa", rekao je Obradović.

Asvel je slavio samo u četvrtom kvartalu kada je već sve bilo jasno.

"Ne, ne mislim da je bilo opuštanja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. Sve ostalo je bilo dobro, mislim da smo odigrali dobru odbranu i tada. Ubacili su teške šuteve i preko ruke, izuzetno sam zadovoljan odbranom. Nismo ubacili, sastavni deo igre i naravno da sam u poslednjoj četvrtini mislio na utakmicu u petak".

Nastavio je u istom tonu.

"Oni su imali tri osvojene, 17 izgubljenih, i to je ogromna razlika i to je ono na čemu ćemo insistirati. Nije uvek moguće tako, ali smo i protiv Zvezde isto odradili. U prvom osam ispod našeg, u drugom samo tri. I to daje ton odbrani, da nemaju drugi-treći pokušaj napada".

Sada sleti put u Kaunas gde se igra meč protiv Žalgirisa u petak.

"Sigurno da je tako. Idemo da igramo protiv Žalgirisa, oni sutra igraju. Znamo sve, fizički su tim, agresivan su, a posle toga o tom – potom, u ovom trenutku koncentracija samo na Žalgiris".

Bilo je reči i o Naneliju koji je ubacio 10 poena.

"Naneli je odigrao na nivou cele ekipe, maksimalno u odbrani i u napadu. Voleo bih da nastavi u tom stilu".

Upitan je potom Obradović da se vrati na meč protiv Zvezde

"Pobeda protiv Zvezde uvek daje moral, ne samo navijačima, nego i igračima. Oni su slavili u svlačionici. Samopouzdanje je najvažnije. Tako smo igrali večeras, treba da znamo šta je agresivna odbrana i pametna igra u napadu. Ako budemo nastavili tako, mislim da imamo dobre šanse da nastavimo da imamo dobre rezultate. Najvažnija stvar je da smo počeli da igramo agresivnije na lopti. Ti pasovi nisu bili laki kao ranije. Imali smo tri greške u odnosu na postavku utakmice. Sve to izgleda mnogo bolje. Moramo da radimo, jedna od ključnih stvari je ta agresivnost. Pokušavamo da fokus bacimo na najbitnije igrače drugih timova. Ako košarka treba da se rizikuje, zna zbog koga treba da se rizikuje".

Trifunović je nastavio da pruža dobre partije.

"Uroš je ključni igrač. Ne znam da li treba da objašnjavam. On je dečko kome najviše verujem. On je samo treba da nastavi, on je prelomio u odnosu na prošlu godinu. Izuzetno mu čestitam kako je igrao ovu sezonu, samo da nastavi da radi, ali ne da misli ako će da postigne koš, već da bude agresivniji na piku. Smajli se vratio. Imao je i on izvanredna rešenja u napadu, mi sad igramo sa ekstra pasom"

Za kraj o Madaru.

"On je mnogo pomagao timu, on je bio taj koji je davao ton, napadački. Ja na klupi najviše volim kad me igrač iznenadi. Koliko god da sedim na klupi, pomaže timu i pomagaće", završio je Obradović.


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara