Nikola Mirotić
Nikola Mirotić

Oglasio se Mirotić: Ne dolazim u Partizan Mozzart Bet! Bilo je pretnji, ne iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 13:19

Kraj sage

Saga oko Nikole Mirotića je okončana. On neće igrati za Partizan Mozzart Bet naredne sezone. Povodom svega što se dešavalo u prethodnih mesec dana oglasio se i sam Mirotić na svom Instagram nalogu.

Mirotić se pre dve nedelje dogovorio sa klubom iz Humske i sve je išlo ka tome da crno-beli ulaze u novu sezonu sa senzacionalnim pojačanjem, čak je i ostatak tim rebalo da bude formiran kao da je Nikola Mirotić deo istog. Međutim, očigledno sada od toga neće biti ništa.

Izabrane vesti

Njegove reči prenosimo u celosti:

"Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti. Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica deli tu radost", napisao je Mirotić i u istom tonu nastavio:

"Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom poverenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije".

Ostaje sada da se vidi gde će Mirotić igrati. Najbliži je po svemu sudeći Panatinaikos, ali ne treba otpisati ni Monako.



tagovi

Nikola MirotićKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara