Dejan Davidovac i Nikola Jokić na treningu (©Starsport)
Dejan Davidovac i Nikola Jokić na treningu (©Starsport)

Orlovi ne gube vreme - jutros sleteli u Berlin i već odradili trening (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 16:49

Reprezentativci Srbije su oko 09.30 stigli u glavni grad Nemačke i odmah krenuli sa pripremom za osminu finala

Grupnu fazu okončali su sa najvišom mogućom ocenom. Savladali svih pet rivala i kao prvi izborili plasman među 16 najboljih selekcija. Uz Grčku jedini ostali neporaženi. Sinoć su borbu Pragu ukrastili ubedljivim trijumfom nad Poljskom (96:69) i jutros nastavili put ka medalji. Stigli u Berlin gde se održava eliminaciona faza, a vrlo brzo pod komandom selektora Svetislava Pešića krenuli sa pripremom za osminu finala i sudar sa Italijom (nedelja, 18.00).

Iskoristili su prvu priliku da osete parket Mercedes Benc Arene i već odradili trening kako bi što spremniji dočekali prvi meč u eliminacionoj fazi.

Izabrane vesti

Orlovi su oko 08.30 krenuli sa praškog aerodroma. Putovali zajedno sa reprezentativcima Poljske i Češke, a prema informacijama sa berlinskog aerodroma sleteli na konačno odredište sat vremena kasnije. Finski košarkaši su put do Berlina prevalili autobusom (oko 4h), mada se mora napomenuti da su protiv Holandije igrali juče od 14.00 (slavili 88:67).

Svih 16 ekipa koje će se boriti za mesto u četvrtfinalu smešteno je u isti hotel - Šeraton Berlin Grand Esplanade.

Omogućeno im je da odrade i zajedničke treninge u Mercedes Benc Areni (ok 40 minuta udaljenosti prevozom), što su reprezentativci Srbije vrlo brzo iskoristili. Od timova koji u nedelju izlaze na parket radila je i Poljska, dok su tu mogućnost propustili Grci, Finci i Ukrajinci (igrači su imali dozvolu za individualni rad). Isti potez najpre je povukao i naredni rival Srbije. Ipak, Italijani su se predomislili i naknadno zakazali večernji trening (20.30/21.30)

Jasno je da reprezentativci Srbije ne gube vreme. Da su odlično i predano radili tokom avgustovskih priprema pokazali su rezultati u zvaničnim mečevima (dobili i dva u kvalifikacijama za Mundobasket). Rasli su iz utakmice u utakmicu, ali nisu poleteli zbog dobrih rezultata i igara, već su nastavili sa napornim radom, što dokazuje i današnji trening u Berlinu.

Kompletan raspored osmine finala Evrobasketa, kao i kostur eliminacione faze, možete pronaći OVDE.



tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara