Kevin Panter (© MN Press)
Kevin Panter (© MN Press)

Panter u Baru samo čovek, u Atini Supermen

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.11.22. | 09:50

"Ponavljao sam već toliko puta, sve počinje sa fokusom. Tako je bilo i protiv Panatinakosa", rekao je Panter koji je ubacio šest trojki - najviše u karijeri.

Pre 10 dana u Baru, Kevin Panter je ispalio 10 šuteva protiv Mornara. Nijedan nije bio precizan. Izjednačio se tada Amerikanac sa Edom Murićem u najgorem šuterskom izdanju u istoriji kluba iz Humske kada je ABA liga u pitanju. Rekao je posle toga kapiten da je i on samo čovek i da mu je potrebno da um dovede u red. Posle tih rečenica Panter žari i pali Evroligom! Žalgirisu u Beogradu je isporučio 26 poena, a sinoć je spržio Panatinaikos sa 29 i tako doneo treću uzastopnu pobedu crno-belima (91:89). Ako je u Crnoj Gori izgledao samo kao čovek, onda je u Grčkoj bio Supermen pošto niko nije bio u stanju da ga zustavi.

Menjali su se čuvari, ali sve što su mogli je da pogledmo isprate ono što radi. Drublinzi, šut i koš, a na kraju ono najbitnije - trijumf Beograđana u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Ponavljao sam već toliko puta, sve počinje sa fokusom. Tako je bilo i protiv Panatinakosa", rekao je Panter.

Kevinov ples je počeo odmah s prvim sudijskim zviždukom. Prvo poluvreme je bilo za uživanje gledati. Trojke iz svih pozicija, a posebno su bile impresivne dalekometne bombe koje su stizale sa preko osam metara udaljenosti. Epilog je uvek bio isti - koš kao kap. Ishod prvog poluvremena je bio 20 poena na konto Pantera i 13 poena prednosti za crno-bele.

U trećoj deonici je ponovo imao fazu kada je izgubio supermoći. Veći deo je presedeo na klupi i nije pogodio koš. Kada se Panatinaikos primakao i najavio veliku dramu, Panter je ponovo preuzeo sve u svoje ruke. Ubacio je devet poena u četvrtoj deonici, i uz veliku pomoć saigrača je doneo veliki trijumf Partizan Mozzart Betu koji je sada polovičan posle šest mečeva, a vrlo lako je moglo da se dogodi da klub iz Humske bude na pet trijumfa.

Sa 29 postignutih poena nije oborio lični rekord. I dalje stoji onaj iz Olimpije Milano kada je postigao 32 protiv CSKA Moskve. Ipak, u Atini je oborio rekord kada su u pitanju trojke. Nikada do sada nije ubacio šest koliko je pogodio protiv čete Dejana Radonjića.

"Znali smo da će da promene pristup u odbrani. Morali smo da se prilagodimo. Matijas i ja smo se potrudili da ekipa ostane zajedno i da na kraju uspemo da završimo započeti posao. Na kraju smo pobedili i to je najbitnije", dodao je Panter.

Kapiten je i sam pomenuo Matijasa Lesora. Francuski centar igra košarku života ove sezone. U Evroligi Francuz na terenu provodi skoro 34 minuta u proseku i postao je planina koju malo ko može od protivnika da savlada. Uverili su se u ovo i visoki igrači Panatinaikosa koji su pokušavali, ali malo ko je bio uspešan. Lesor je imao 15 poena i 11 skokva za indeks 28.

Odavno već Matijas nije onaj igrač kakav je bio u dresu Crvene zvezde kada je bio na udaru kritika sa svih strana, danas je sidro kluba iz Humske koji može da se bori sa svim centrima u eliti.

"Ajde, još jedan, ajde", uz smeh je vikao Lesor u hodnicima OAKA dvorane na čistom srpskom.

Svestan je i prvi centar crno-beli da je ovo tek početak sezone, ali da trijumf u Atini može da donese dosta toga pozitivnog u budućnosti.

"Velika pobeda. Prva na strani ove sezone u Evroligi. Nadam se da će ovo biti samo temelj na kojem ćemo da gradimo uspehe. Znali smo da će da nas čeka žestoka i neprijateljska atmosfera, ali ostali smo mirni i na kraju smo pobedili".

Dok su Panter, Lesor i Zek Ledej izneli najveći teret tokom meča, sudbinu Panatinaikosa zapečatio je Danilo Anđušić sa linije za slobodna bacanja.

"To je ono što radim. Pre toga sam promašio trojku pa sam morao da pogodim penale. Teška utakmica. Znali smo da će biti neizvesno iako smo imali veliku prednost. Ponovo smo pali u trečoj deonici, igrali smo slabiju odbranu. Ne sme to da nam se dešava, ali na kraju smo priveli meč kako smo priželjkivali i najbitnije je da smo pobedili", rekao je šuter crno-belih koji je imao 10 poena u pobedi.




tagovi

KK PanatinaikosKK PartizanPartizan Mozzart BetKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara