Deron Fets Rasel (©ABA LIGA – Mornar Bar)
Deron Fets Rasel (©ABA LIGA – Mornar Bar)

Pao rekord Jadranske lige: Raselovih 47 poena za sva vremena!

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 20:53

Mornar pobedio Zadar u zanimljivom okršaju u Topolici

Kada je Vladimir Mihailović pre bezmalo sedam meseci prestigao Milana Gurovića i sa 46 poena Megi u Beogradu postavio novi rekord Jadranske lige, teško da je neko mogao da pretpostavi da će sa vrha biti svrgnut tako brzo.

Topolica je večeras gledala usijanu ruku Derona Fetsa Rasela i partiju za sva vremena! Novajlija u regionalnom takmičenju je i svoju drugu utakmicu završio sa 40+ poena i već tako uradio nešto što verovatno nikada ranije nije viđeno. Večeras je napravio još jedno čudo sa čak 47 poena, čime je kumovao velikoj pobedi nad Zadrom u jako zanimljivom okršaju - 100:91 (23:23, 24:23, 28:24, 25:21)!

Izabrane vesti

Potvrdila se još jednom teza da odgovorni u Mornaru znaju da izvuku kapitalca! Rasel je posle samo dve utakmice opravdao očekivanja sa 88 poena za dve pobede i definitivno će posle ovih rola privući ogromnu pažnju bogatijih evropskih klubova. Nema sumnje da je nekadašnji student univerziteta Merilend alfa i omega ovog sastava Mihaila Pavićevića, to se jasno vidi i kroz statistiku koja više podseća na one NBA asova, nego na igrača Jadranske lige.

Na parketu je proveo nešto više od 35 minuta, a za 47 poena uzeo je čak 31 šut, od toga 18 van linije 6,75 metara! Bio je precizan 13 puta, odnosno ubacio je sedam trojki. Sedam od 14 timskih dalekometnih hitaca. Na to je dopisao po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte, a uz impozantnih 13 iznuđenih faulova zabeležio je indeks 48, što je deveti najbolji učinak na jednoj utakmici regionalnog šampionata! Dobro, jasno je svima da je Rasel “privatizovao“ loptu, ali ko može da mu zameri na tome kada Mornar posle dva kola ima savršen učinak?! Na sve napisano, treba istaći da za 35 minuta u igri nije imao izgubljenu loptu!

Impozantan je takođe njegov učinak i kada se razdeli na činioce. Posle 10 poena za poluvreme, ubacio je još 37 u nastavku! Odnosno, 18 u trećoj i 19 u poslednjoj četvrtini... Rasel je sada iza sebe na večnoj listi ostavio klupskog kolegu koji je večeras ubacio samo jedan poen (0/7 iz igre) i Milana Gurovića koji je pre 16 godina ubacio 45 poena FMP-u, dok su u “klubu 40+“ još Džamar Vilson i Marko Tomas sa po 42, Josip Sesar, Džejkob Pulen, Dragan Aleksić i opet Deron Rasel sa po 41 poenom, dok su 40 ubacili Marino Baždarić i Marton Bader. Sa indeksom 48 ostao je za jedanaest koeficijentnih bodova “kraći“ za apsolutnim rekordom Dejana Milojevića (59) koji je na snazi skoro 19 godina!

Izuzetno zanimljiva i uzbudljiva bila je utakmica u Topolici. Na jednoj strani Deron Rasel, na drugoj Luka Božić u ultimativnom dvoboju dvojice igrača koji definitivno znaju da naprave šou. Nekrunisani MVP iz Zadra večeras je ponovo igrao na prepoznatljivom nivou sa 34 poena (13/18 iz igre), četiri skoka, dve asitencije i jedanaest iznuđenih faulova za indeks 35. Nosio je ekipu iz poznate hrvatske luke na svojim leđima koliko je mogao, no jednostavno nije mogao da parira neverovatnom Raselu koji je u reketu imao veliku podršku Marka Pecarskog.

Potencijalni reprezentativac Srbije je i sam uradio nešto vredno divljenja. Skupio je 17 skokova i tako stao rame uz rame sa još četrnaestoricom njih koji su na jednoj utakmici Jadranske lige uspeli da pohvataju toliko lopti. Rekord i dalje drže Boris Savović i Tomi Smit koji su davnih dana zabeležili po 23 skoka. Ipak, Pecarski ima razloga da bude ponosan.

Od svojih 17 skokova, čak jedanaest je bilo u protivničkom reketu. Zabeležio je dabl-dabl sa još 13 poena i bio drugi strelac ekipe. Pored njega dvocifreni su bili još Antonio Vranković i Džastin Pirs sa po 11 poena. Kod gostiju Antonio Jordano je prikupio 19 poena uz pet trojki i tri asistencije, Huan Dejvis je imao 16 poena sa četiri dalekometna pogotka, a Dario Drežnjak 11 poena.

Sada će svi s nestrpljenjem da iščekuju sledeću utakmicu Mornara!

ABA LIGA, 2. KOLO

Petak

Split - Cedevita 77:95

/Nelson 20 – Ferel 21/

Subota

Borac Mozzart - FMP 84:85

/Hejl 25 – Nerandžić 16/

Nedelja

Mega - Igokea 76:87

/Kazalon 19 – Rej 20/

Studentski centar - Cibona 97:84

/Džekson 23 – Mazalin 13/

Mornar - Zadar 100:91

/Rasel 47 - Božić 34/

Ponedeljak

16.00 MZT - Partizan Mozzart Bet

18.00 Crvena zvezda - Budućnost

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Deron Fets RaselKK MornarKK ZadarJadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara