Kevin Panter ponovo u elementu
Kevin Panter ponovo u elementu

Partizanova silna premijera u Areni!

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.10.21. | 20:44

Blistali Panter, Trifunović i Smailagić za trijumf protiv podgoričkog Derbija - 79:57

Treću pobedničku recku u ABA ligi upisali su košarkaši Partizana na premijeri pred domaćom publikom. Posle Zadra i Splita, pred ekipom Željka Obradovića pao je i podgorički Derbi u Štark areni – 79:57 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13 ). Na krilima mladih uzdanica Uroša Trifunovića i Alena Smailagića napravili su već u prvom poluvremenu veliku razliku, koja je u nastavku bila nedostižna za prošlosezonskog šampiona ABA 2 lige.

Pre početka utakmice direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović je uručio poklon Novici Veličkoviću, bivšem kapitenu Partizana zbog svega što je uradio tokom karijere na Jadranu. Izašao je sa terena sa slikom i prepustio pozornicu momcima u crnim dresovima da pokažu šta znaju. Kontrolisali su igru od prvog do poslednjeg minuta, borili se u odbrani i polako sklapali kockice u napadu. Igrali su nesebično, bodrili se međusobno i bez većih problema stigli do treće pobede, pa posle tri kola imaju savršen učinak 3-0. Naredni protivnik protiv koga će ići po četvrti trijumf u nizu je Cibona u Draženovom domu.

Izabrane vesti

Posle turneje po Dalmaciji napokon su crno-beli dočekali da istrče pred domaće navijače. Odmah je bilo jasno da im je prijala pesma koja je stizala sa tribina. Posebno inspirisan je bio Uroš Trifunović, koji je prvu četvrtinu odigrao bez greške. Od uvodnih 12 poena Partizana, mladi košarkaš je ubacio čak osam i pokazao protivnicima na vreme da ih čeka težak zadatak u Beogradu. Pogodio je dve trojke iz isto toliko pokušaja, ubacio slobodna bacanja i bio glavna pretnja po koš rivala. Nije bio usamljen, jer su i ostali saigrači igrali po sličnim taktovima. Ledej je odličan bio u odbrambenim zadacima, a izveo je i jedno atraktivno zakucavanje i podigao navijače na noge.

Pronalazili su put do koša Panter, Avramović, Mur... Pravili su crno-beli i greške, ali su izgledali prilično dominantni u odnosu na tim iz Podgorice. Daleko čvršće i angažovanije su igrali u odbrani, imali su bolje procente šuta, više skokova, asistencija... Avramović je doneo u finišu prve četvrtine duplo vođstvo – 18:9, a onda je Mur povećao prednost 50ak sekundi pre kraja – 20:9.

Pokazali su u nekoliko navrata zube gosti iz Crne Gore, imali su jednocifreni zaostatak u prvom delu druge četvrtine, ali je to sve bilo kratkotrajno. Tamo gde je stao Uroš Trifunović u prvom periodu, nastavio je Alen Smailagić u drugom. Bivši košarkaš Golden Stejta je bio nepogrešiv u napadu, nisu znali igrači Andreja Žakelja kako da ga zaustave. On je zajedno sa Trifunovićem i Panterom bio najzaslužniji za visoko vođstvo na poluvremenu od 14 razlike – 37:23.

Mladi Kenan Kamenjaš je tokom prethodnih sezona skretao pažnju u dresu Sparsa, a večeras je pokušao malo da oteža crno-belima posao. Trudio se koliko mu je bilo dozvoljeno, ali nije mogao da napravi veći problem favoritu. Odlično je Partizan otvorio drugo poluvreme – dobra energija nije popuštala. Glavni akteri su ostali isti. Zakucavanje Trifunovića, pa njegova asistencija za trojku Pantera, zakucavanje Smailagića... Polako se potpuno urušavalo samopouzdanje protivnika. Posle pet i po minuta igre u trećem periodu crno-beli su vodili – 52:31. Opao je intezitet igre domaćih do kraja treće četvrtine, pa je Studentski centar smanjio malo zaostatak. Ali, to nije bilo dovoljno da unesu bilo kakvu neizvesnost.

Serijom 10:0 otvorili su domaći poslednju četvrtinu i tako definitivno rešili pitanje pobednika. Došao je do poena Balša Koprivica, ubrzo i Dušan Miletić. Dangubić je pogodio trojku... Polako je u hali počela da se slavi treća pobeda. Senku na nju je bacila samo povreda Dalasa Mura, zbog koje je morao da napusti teren sredinom četvrte deonice.

PARTIZAN – DERBI 79:57 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13)

Dvorana: „Štark arena“.

Gledalaca: 5283.

Sudije: Pukl (Slovenija), Špendl (Slovenija), Mustapić (Slovenija).

PARTIZAN: Panter 12, Ledej 6, Avramović 7, Zagorac 8, Koprivica 3, Dangubić 7, Smailagić 13, Miletić 5, Mur 6, Glas, Trifunović 10, Madar 2.

STUDENTSKI CENTAR: Vinales 10, Magi 9, Pavličević 5, Slavković 4, Starovlah, Vujisić, Baćović 10, Z. Ivišić 4, T. Ivišić, Edvards 3, Kamenjaš 10, Tišma 2.

ABA LIGA - 3. kolo

Petak:

Zadar - Cibona 67:68

/Luković 16 - Rivers 12/

Subota:

Mornar - Borac 85:90

/Luis 23 - Lešić 23/

Partizan - Derbi 79:57

/Smailagić 13 - Kamenjaš 10/

Nedelja:

12.00: Mega – Krka

17.00: Budućnost – Split

19.00: Igokea – Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00: Cedevita Olimpija - FMP

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kevin PanterŽeljko ObradovićUroš Trifunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara