Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić analizira Italijane: Nisu ništa promenili u igri, ako se budemo držali plana - pobeđujemo

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 13:10

“Izaći ćemo na teren dodatno motivisani zbog Boriše i nas samih, znamo šta do donosi“, dodaje Aleksa Avramović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Tema broj jedan u srpskoj košarci je gubitak Boriše Simanića posle hitne operacije zbog udarca u bubreg, ali takmičenje na Mundobasketu u Manili mora da se nastavi.

Izabrane vesti

Već u petak od 10 časova po srednjoevropskom vremenu na programu je duel sa starim, ozbiljnim dužnikom - Italijom. Svetislav Pešić je posle reči podrške za krilnog košarkaša Saragose govorio o tome šta njegovi igrači treba da urade kako bi dobili meč i plasirali se u četvrtfinale.Ž

“Igramo utakmicu sa veoma jakim protivnikom koga jako dobro poznajemo, a i oni nas. Mada, mi njih bolje, jer su tri godine zajedno, na svim takmičenjima su u nepromenjenom sastavu praktično. Uigrana ekipa, znaju se veoma dobro. Ništa nisu promenili u načinu igre, ali napredovali su“, rekao je Pešić.

Iskusni stručnjak govorio je o prednostima i manama Italije, ali i našoj motivaciji.

“Naša je situacija totalno drugačija u odnosu na Italiju. Mi smo nova ekipa, sa novim igračima. Njihova prednost je izuzetno dobra uigranost, naša su želja i motivacija. Ne bih da se previše ponesemo, da nam se ta preterana želja i motivacija ne vrati kao bumerang, da se držimo plana igre, da budemo na zemlji. Ako se budemo držali plana igre, mi ćemo utakmicu da pobedimo, u to uopšte ne sumnjam jer smo mi spremni za izazov“.

Zdrvastveno stanje u timu se poboljšava, odnosno Filip Petrušev i Aleksa Avramović su spremni da igraju.

“Aleksa i Filip su trenirali dobro i juče i danas, uspeli smo da ih zaštitimo, da ne igraju protiv Južnog Sudana. Obojica će biti u timu sutra“.

Aleksa Avramović ne krije da je ekipa maksimalno motivisana da izađe na parket i revanšira se Italijanima za dva bolna poraza...

“Sa pobedom, kako sam razumeo, smo zvanično u četvrtfinalu. Motivacija ne treba da nam bude upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Evrobasketu prošle godine. Ekipa koja igra brzu košarku. Imali smo takvu vrstu ekipe u Portoriku, koja voli brzu, tranzicionu košarku. Njih smo uspeli da ukrotimo dobrom odbranom, da podignemo do poluvremena razliku na 30 poena. Isti pristup imaćemo i sutra, sa dodatnom motivacijom, maksimalnom agresivnošću u odbrani i napadu. Znamo da su nam dužnici. Izaći ćemo na teren dodatno motivisani zbog Boriše i nas samih, znamo šta do donosi“.

Pogodi tri utakmice sa Mundobasketa uz igru ukupno poena na meču i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Iako nije bio u timu prošle godine, Avramović dobro pamti utakmicu sa Italijanima, a šta treba da promenimo u odnosu na kobnu osminu finala u Berlinu da bismo sutra pobedili?

“Mi se spremamo u naša četiri zida, nećemo da otkrivamo tehničko-taktičku pripremu. Spremamo se temeljno, kao i uvek. Potrudićemo se da pobedimo. Naša mladost i želja su ključ svega. Najbolji smo tranzicioni tim na prvenstvu, ne želim da sutra izađemo i ne bude tako. Izaći ćemo sa istim mentalitetom i nećemo naš stil igre da menjamo. Ključ je u defanzivnom skoku. Ako defanzivni skok bude funkcionisao, a hoće ako budemo dobro pripremljeni, trčaćemo i letećemo po terenu, trudićemo se da brzo završimo. Ako ne završimo, postavićemo igru pet na pet, znamo šta radimo i gađamo“.

Bek Partizan Mozzart Beta gori od želje da izađe na parket...

“Super sam, odlično se osećam. Sve vreme sam trenirao“.



tagovi

Svetislav PešićAleksa Avramovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara