Džanan Musa u dresu Bruklina (Foto: AFP)
Džanan Musa u dresu Bruklina (Foto: AFP)

Posle NBA i Efesa, Džanan Musa u redovima novajlije španskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.07.21. | 10:04

Reprezentativac Bosne i Hercegovine na pragu Breogana

Kako prenosi španski Ensestando, Džanan Musa je pred prelaskom u redove Breogana. Ekipa iz Luga se vratila u ACB ligu i kako stoje stvari sprema prvo veliko pojačanje.

Breogan se izborio za status u elitnom rangu i odmah napravio promenu na klupi. Umesto Dijega Epifanija na mesto šefa struke postavljen je bivši trener Valensije i nekadašnji selektor Portorika Pako Olmos. On je minulih pet godina proveo u Meksiku, gde je predvodio ekipu Montereja.

Izabrane vesti

Sada mu klub sprema i prvo pojačanje, ni manje ni više nego doskorašnjeg NBA igrača. Musa je 2018. godine izabran na draftu od strane Bruklin Netsa kao 29. pik. Proveo je nešto više od dve godine u najjačoj ligi sveta, da bi ga u decembru 2020. godine Detroit Pistonsi (u koje je trejdovan samo mesec dana ranije) otpustili.

Novo uhlebljenje pronašao je početkom tekuće godine u redovima Anadolu Efesa, sa kojim je parafirao ugovor na dve i po sezone. Ipak, kako je imao jako malu ulogu u ekipi Ergina Atamana, šampion Turske i Evrope je po okončanju istorijske sezone odlučio da se prevremeno rastane sa 22-godišnjim bekom.

Tako je talentovani bek odlučio karijeru da nastavi u ACB ligi, u timu u kojem će bez sumnje biti jedan od ključnih igrača, te će imati priliku da se vrati na pravi put posle nekoliko godina tumaranja u NBA, ali i višemesečnog boravka u Istanbulu za zaborav.



tagovi

Džanan MusaACB ligaBreogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara