Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Potvrda iz Oklahome: Pokuševski se priključuje reprezentaciji na leto

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 09:19

To su reči generalnog menadžera Tandera Sema Prestija

Dugo je Srbija čekala da vidi Alekseja Pokuševskog u opremi seniorske reprezentacije i izgleda da će ovo leto biti to, kada će mladi košarkaš Oklahome konačno obući opremu sa državnim grbom.

To je na završnoj konferenciji za novinare rekao generalni menadžer Tandera Sem Presti.

Izabrane vesti

"Mislim da će igrati za reprezentaciju na leto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je interesantan u vidljiv. Tokom sezone je imao greške, što je normalno, mlad je, ali kako bi sezona odmicala, tako ste mogli da vidite koliko je ustvari napredovao", poručio je Presti tokom više od dva sata razgovora sa novinarima.

On je pohvalio napredak srpskog košarkaša, pogotovo u defanzivnom delu, te da bi bio među najboljim igračima franšize da nije bilo povrede...

"Znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi deo sezone, prvih 30 utakmica, Pokuševski je bio među tri-četiri glavna igrača o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaboravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom leta, bio je starter na početku sezone".

Pokuševski ulazi u poslednju godinu ugovora sa Oklahomom, ali postoje indicije da bi mogao da ostane u ekipi i u narednim godinama.

"Proces je drugačiji, rekao sam ranije da ćemo znati za četiri godine i mislim da je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazreo je, oseća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč".

Orlovi ove godine igraju na Mundobasketu (25. avgust - 10. septembar) u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Pokuševski još nije debitovao za seniorski tim Srbije, prošle godine se našao na spisku kandidata za Evrobasket, ali nije mogao da se odazove zbog povrede od koje se oporavljao.

Ovo leto moglo bi da bude drugačije.


tagovi

Aleksej PokuševskiOklahoma Siti Tanderkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Sem Presti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara