Poznati svi parovi četvrtfinala Evrolige: Partizan Mozzart Bet na Real Madrid, Olimpijakos na Fenerbahče!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 22:30

Barselona ide na Žalgiris posle trijumfa oba tima večeras

Zavesa je spuštena na prvu fazu Evrolige za sezonu 2022/23 i sada su zvanično poznati svi parovi četvrtfinala!

Sada više nema dileme - Partizan Mozzart Bet ide na madridski Real. Moglo je bolje, moglo je i teže, ali ako je još u četvrtak uveče bilo jasno da će Parni valjak ukrstiti koplja sa jednim od dva španska giganta, na papiru je možda i bolje što je protivnik Real, a ne Barselona. Ali, to je sve stvar ukusa, jer lakog protivnika - nema.

Izabrane vesti

"Možda i najtežeg protivnika u četvrtfinalu smo dobili. Real Madrid je veliki klub, godinama igra na završnim turnirima, ove sezone je igrao odličnu košarku", poručio je Aleksa Avramović posle utakmice.

Superderbi u ovogodišnjem četvrtfinalu igraće Olimpijakos i Fenerbahče! Nije mogao teži posao da dobije sastav Jorgosa Barcokasa, jer kao prvoplasirani tim nije dobio nikakav benefit pošto će na drugoj strani biti šampion iz 2017. i jedan od najboljih timova Evrope vođen Dimitrisom Itudisom...

Duel Olimpijakosa i Fenera je pre svega posledica velikog pada istanbulskog tima u formi, onda i poraza od Crvene zvezde u četvrtak uveče, kao i pobede Žalgirisa nad Bajernom u Minhenu. Iako imaju identičan odnos sa po 19 pobeda iz 34 utakmice, Žalgiris je sedmi iz razloga što ima bolji međusobni skor u direktnom okršaju sa Fenerom.

Barselona je posle trijumfa nad Valensijom (85:71) na svom parketu prvu fazu završila kao druga i ide baš na Žalgiris, koji je u Minhenu ipak uspeo da pobedi Bajern sa 83:80. Najveći gubitnik poslednjeg dana je Baskonija, koja je sa 18 pobeda eliminisana nakon Žalgirisove pobede i za prolaz joj je bilo potrebno da litvanski sastav izgubi. Crvena zvezda je sezonu završila na desetoj poziciji sa skorom 17-17, ispred Efesa.

O SISTEMU TAKMIČENJA I PAROVIMA FAJNAL FORA

Četvrtfinale Evrolige startuje 25. aprila i trajaće najkasnije do 10. maja, kada će se igrati eventualne majstorice. Serije se igraju na maksimalno pet utakmica, odnosno na najviše tri pobede. Fajnal for je na programu u Kaunasu od 19. do 21. maja. Osim parova Top 8, poznati su i potencijalni dvoboji na završnom turniru. Naime, pobednici duela Olimpijakos - Fenerbahče i Monako - Makabi Tel Aviv biće prvi par, dok će drugi biti bolji iz duela Barselona - Žalgiris, odnosno Real Madrid - Partizan Mozzart Bet.

Tačni datumi četvrtfinalnih utakmica biće naknadno objavljeni. Ono što već sada znamo jeste da će se polufinala igrati 19. maja u 17 i 20 časova po srednjoevropskom vremenu, zatim susret za treće mesto i finale u nedelju 21. maja od 16, odnosno 19 časova.


PAROVI ČETVRTFINALA EVROLIGE (25. april - 10. maj)

Olimpijakos - Fenerbahče

Monako - Makabi Tel Aviv

-------------------------

Barselona - Žalgiris

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet

FAJNAL FOR (Kaunas, od 19. do 21. maja)

Pobednik 1 - Pobednik 2

Pobednik 3 - Pobednik 4



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaTop 8 EvroligeKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara