Zek Ledej u napadu (©KK Partizan/Twitter)
Zek Ledej u napadu (©KK Partizan/Twitter)

Prva četvrtina iz snova, pa veliki pad u Madridu: Partizan Mozzart Bet se vraća bez bodova iz Španije

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.11.22. | 22:42

Crno-beli postigli u prvom činu čak 40 poena, ali u nastavku prepustili inicijativu Real Madridu koji je na kraju lako slavio - 105:97

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Deset savršenih minuta nije dovoljno da se pobedi ekipa kao što je Real Madrid. Košarkaši Partizan Mozzart Beta su u špansku prestonicu iz Barselone stigli dan ranije brzim vozom i baš kao to prevozno sredstvo delovali su u prvom činu, ali u nastavku su popustili i dozvolili rivalu da opravda očekivanja koja su postavljena pre početka 10. kola Evrolige. Španska četa je upisala još jednu pobedu u nizu, protiv trenera koji im je pre 27 godina doneo evropsku titulu - 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23).

Izabrane vesti

Izabranici Željka Obradovića se sa turneje vraćaju bez bodova, pokvarili su skor i sada imaju četiri pobede i šest poraza. U ponedeljak ih čeka još jedan veliki izazov jer je tada na programu prvi večiti derbi u ABA ligi ove sezone. Posle toga će imati priliku da se vrate na pobednički kolosek u Evropi jer pred domaćim navijačima dočekuju Valensiju (1. decembar).

I večeras su imali veliku podršku sa tribina u Vizink centru. Došli su navijači iz Srbije kako bi pogurali miljenike ka trijumfu, pevali su i kad je na semaforu bilo vođstvo, a i kada su crno-beli bili u zaostatku. Završili su utakmicu sa stihovima: "I kada ne budeš prvi ti...".

Kao najefikasniji u pobedničkom sastavu izdvojio se Serhio Ljulj sa 20 poena. Valter Tavares je postigao 17, dok su Mario Hezonja i Gabrijel Dek pomogli sa po 15. Na 14 se zaustavio Džanan Musa. U poraženom taboru najbolji je bio Zek Ledej sa 20 poena. Dante Egzum je ubacio 17, a Kevin Panter 16. Naneli je meč završio sa 15, a Anđušić sa 13 poena.

Da je neko ko nije upućen u košarkaška zbivanja gledao samo prvu četvrtinu pomislio bi lako da su momci iz Beograda vicešampioni Evrope, a ne domaća ekipa. Crno-beli su igrali kao sat, svaki potez je pokazivao da su odlučni da se iskupe posle slabog izdanja protiv Barselone dva dana ranije. Trojke su ulazile sa svih strana, pa je Željko Obradović imao mnogo razloga za zadovoljstvo. Anđušić je na prethodnom meču bio jedina svetla tačka, a večeras je nastavio tamo gde je stao u Kataloniji. Pogodio je dve trojke u prvoj četvrtini, baš kao i Naneli. Po jednu su ubacili Egzum, Ledej, Panter i Brodzijanski. Ukupno čak osam iz 12 pokušaja! Neverovatno šutersko izdanje su imali u prvih deset minuta, pa su skupili čak 40 poena. Samo četiri poena su im nedostajala da obore rekord kad su ubačeni poeni u jednoj deonici u pitanju, koji Makabi od 2010. godine (43 protiv Sijene). Za dva su šutirali 6-4, a sa linije slobodnih bacanja savršenih 8-8.

Iako su igrali baš dobro, nisu igrači Partizan Mozzart Beta izgradili dvocifrenu prednost, već su vodili osam razlike posle prve četvrtine. Razlika je bila tolika samo zahvaljujući Valteru Tavaresu, koji je večeras pokazao zašto je o njemu u najavi susreta najviše pričao Željko Obradović. Bio je nezadrživ ispod koša, postigao je deset poena i to bez promašaja. Nisu centri beogradskog tima pronašli način da ga zaustave. Kad su trojke u pitanju gostima je uspeo da isparira samo iskusni Serhio Ljulj, koji je pogodio dve iz dva pokušaja. Svi ostali igrači nisu u uvodnom periodu ubacili nijednu.

U drugoj četvrtini slika na terenu se potpuno promenila. Partizan Mozzart Bet kao da se ukopao u mestu i dozvolio rivalu da preuzme kontrolu. Mario Hezonja je pogađao iz daljine i polako topio prednost protivnika. Publika u Vizink centru koja je navijala za domaći tim bila je sve glasnija. Vijorile su se zastave Reala, a na licima su im bili osmesi zadovoljstva. Za čas posla Madriđani su preokrenuli i poveli deset razlike. Nikako gosti nisu pronalazili put ka košu, kao da je postao začaran posle onakvog prvog perioda. Tek kad je Brodzijanski pogodio, krenule su stvari malo da se menjaju. Do kraja prvog poluvremena je Partizan Mozzart Bet uspeo da se trgne, ponovo je bio ravopravan, a trojkom Danila Anđušića uz zvuk sirene smanjio je na samo tri razlike - 54:51.

Treću četvrtinu je otvorio sjajno Serhio Ljulj. Brzo je ubacio dve trojke, a onda se u prepoznatljiv mod vratio i Valter Tavares. Ispratio ih je i MVP prethodnog kola Evrolige Džanan Musa, potom i Mario Hezonja, pa je sve išlo po planu domaćih. Kad je trojku ubacio bivši igrač Partizana Vilijams Gos prednost je porasla na devet razlike. Na kraju treće četvrtine imali su plus deset.

Borili su se gosti u poslednjoj deonici, ali više nije bilo snage za preokret. Ubacili su neke poene kad je već bilo pitanje pobednika gotovo... Real je slavio još jednu pobedu, ali su navijači Partizan Mozzart Beta još dugo ostali da pevaju kako bi pokazali igračima da ih ipak nisu razočarali.

REAL MADRID - PARTIZAN MOZZART BET 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23)

Real Madrid: Vilijams-Gos 8, Kozer 2, Abalde 2, Hezonja 15, Rodrigez, Dek 15, Porier 4, Kornelie 6, Tavares 17 (8sk), Ljulj 20 (4/7 za tri), Ndaje 2, Musa 14 (4as)

Partizan Mozzart Bet: Ledej 20 (4/6 za tri, 6sk), Panter 16 (2/4 za dva, 3/8 za tri), Egzum 17 (4sk), Brodzijanski 8 (2/5 za tri), Naneli 15, Glas, Lesor 8, Trifunović, Anđušić 13, Madar.

EVROLIGA, 10. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 69:68

/Nedović 12 - Braun 23/

Olimpijakos - Alba 86:76

/Vezenkov 24 - Lo 14/

Olimpija Milano - Fenerbahče

Real Madrid - Partizan 105:97

/Ljulj 20 - Ledej 20/

Petak

19.00: (1,30) Monako (16,0) Bajern (3,90)

20.00: (1,35) Panatinaikos (16.0) Asvel (3,50)

20.30: (1,17) Barselona (20,0) Baskonija (5,50

20.30: (2,15) Virtus (14,5) Anadolu Efes (1,80)

20.45: (1,45) Valensija (15,0) Žalgiris (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvroligaŽeljko ObradovićKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara