Dejan Radonjić (© Starsport)
Dejan Radonjić (© Starsport)

Radonjić o preostalom vremenu za pripremu: Ne bih to apostrofirao, radi se samo o nekoliko sati

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 20:05

Crveno-beli već kreću da se spremaju za finale Kupa Koraća koje se igra u nedelju od 21 čas

Prvi Zvezdin cilj je ispunjen - ostvaren je plasman u finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su bili bolji od Mege Mozzart, a posle utakmice Dejan Radonjić je istakao da će njegov tim pokušati na što bolji način da se spremi za finale koje se igra u nedelju. Protivnik će biti bolji iz susreta FMP - Partizan.

Izabrane vesti

"U suštini najbitnije da se dobije meč, mi smo to uradili. Početak nije bio tako dobar, bilo je grešaka u oba pravca – i odbrani i napadački. Nismo uspeli da uđemo u ritam. Mega je veoma talentovan tim, koristili su sve to u prvom kvartalu. Igrali smo pre desetak dana sa njima, znali smo da moramo da uložimo mnogo napora da bismo pobedili. Podigli smo nivo odbrane, bili bolji napadački, gradili smo rezultat i uspeli da dođemo do pozicije da imamo kontrolu situacije i tako slavimo večeras. Zahvalio bih se navijačima na podršci".

Zvezda je snažnom odbranom zatvorila puteve do koša. Mega Mozzart je samo osam poena postigla iz tranzicije, nešto što je inače zaštitni znak ekipe Vladimira Jovanovića.

"Svakako da je to jedan veliki kvalitet Mege, uspeli smo da budemo dobri. Mnogo bolji u trancizicionoj odbrani, nego na prethodnom meču. Ali igrati protiv Mege defanzivno, mora mnogo toga da se radi dobro a ne samo to".

Upitan je trener Zvezde da li je prednost što će imati nešto više vremena za spremanje za naredni meč u odnosu na protivnika koji polufinale igra u kasnijem terminu?

"Radi se o nekoliko sati. Ne bih apostrofirao to. Pokušaćemo da se pripemimo da odigramo što bolji meč u finalu".

Samo prva deonica nije bila po standardu trenera Radonjića.

"Smatram da je odbrana bila dobra, osim u početku. Nismo uspevali da proizvedemo iz toga lake poene, i to bi trebalo da popravimo".

Zanimljivo, Zvezda je danas imala slavljenika. Nikola Ivanović je proslavio rođendan.

"Malo lošiji i nervozniji start, što nije bilo neočekivano. Ali generalno treba da budemo zadovoljni kako smo odigrali poslednja dva dana. Kako smo raspodelili minute, imali smo dobar pristup u oba meča. Protiv Mege smo igrali nedavno, znali smo šta nas očekuje. Nezgodna ekipa, mlada, igraju u visokom ritmu. Mislim da smo uspeli da iskontrolišemo meč od druge četvrtine i na kraju rutinski da završimo", rekao je Ivanović.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaMega MozzartKup Radivoja Koraća

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara