Ekipa Bajerna (© Starsport)
Ekipa Bajerna (© Starsport)

Ratnički mentalitet Bavaraca: Bajern zaključao Barselonu i izborio majstoricu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 22:45

Nemci odigrali izvanrednu utakmicu na kojoj su slavili rezultatom

Kada su ih svi otpisali Bajern se vratio i zadao žestok udarac Barseloni u plej-of seriji Evrolige. Moraće Katalonci još pošteno da se preznoje ukoliko žele plasman na Fajnal-for u Beogradu. Sve će biti odlučeno u majstorici koja se igra u Barseloni. Izabranici Andree Trinkijerija odigrali su možda i najbolju utakmicu u sezoni i sasvim su zasluženo pobedili - 59:52 (18:12, 18:13, 14:9, 9:18).

Bila je to defanzivna klinika ekipe trenera Trinkijerija. Ne pamti se kada je Barselona izgledala nemoćnije u napadu. Svega 25 poena u prvom poluvremenu je ubacila četa Šarunasa Jasikevičijusa.

Izabrane vesti

Već su tokom druge deonice bili u dvocifrenom zaostatku. Posle 20 minuta košarke na semaforu je stajalo 50:34, a kada se očekivala reakcija Katalonaca, domaći su još više zategli u odbrani.

Barselona se u potpunosti izgubila na parketu, samo devet ubačenih poena i tada je postalo kristalno jasno da gosti iz Španije neće biti u stanju da na ovom meču obezbede plasman na završni turnir u glavnom gradu Srbije.

Probudila se Barselona tek u poslednjoj deonici kada su uspeli da smanje minus, ali premalo vremena je bilo ostalo da dođu do bilo kakvog ozbiljnog pokušaja za preokret.

Neverovatno zvuči, ali Barselona nije uspela da prebaci 20 poena ni na jednoj od četiri deonice. Zapravo ovo je prvi put ove sezone da je Barselona postigla manje od 60 poena. U porazu protiv Uniksa su ubacili 64 što je najmanje ove sezone pre ovog meča u Monaku.

Još jedna zanimlijvost, samo jedan igrač Bajerna je imao dvocifren košgeterski učinak. Nik Beb je ubacio 12 poena, Otelo Hanter je imao devet poena, a Vladimir Lučić osam, Ognjen Jaramaz je dodao šest poena uz četiri skoka i dve asistencije.

U taboru Barselone je takođe samo jedan igrač bio dvocifren. Bio je to Aleks Abrines sa 12 poena, Robertas Jukubaitis je imao osam, a primetno su falili koševi Nikole Mirotića. On je za skoro 27 minuta na parketu postigao samo sedam poena uz pet skokova.

Koliko je loše funkcionisao napad najbolje se vidi iz procenta šuta. Katalonci su ubacili samo pet trojki iz 29 pokušaja (17,2%), a za dva poena su pogodili devet puta iz 23 pokušaja (39.1%).

Majtorica je zakazana za četvrti maj u Barseloni.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

Četvrte utakmice

Četvrtak

Anadolu Efes - Olimpija Milano 75:70 /3:1 u seriji/

/Plajs 25 - Datome 21/

Petak

Bajern Minhen - Barselona 59:52 /2:2 u seriji/

/Vajler Beb 12 - Abrines 12/

Monako - Olimpijakos 78:77 /2:2 u seriji/

/Bejkon 21 - Slukas 19/

---------------------------

Real Madrid savladao Makabi Tel Aviv sa 3:0 u seriji.


tagovi

KK Bajern MinhenKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara