Detalj sa utakmice (© AFP)
Detalj sa utakmice (© AFP)

Reptorsi nemaju nameru da se predaju, Filadelfija će morati pošteno da se namuči

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 04:22

Toronto slavio i na petom meču, sada je 3:2 za Sikserse

Kada vodite 3:0 u plej-of seriji NBA lige, onda se već praktično pobedili. Tako kaže istorija. Niko se nije vratio iz tog deficita u 75 godina. Međutim, Filadelfija je odlučila pošteno da se kocka sa živcima navijača. Potpuno neočekivano Toronto je smanjio na 3:2.

Silovito su krenuli Siksersi, došli do 3:0, a sa slavljem je već počelo na kraju treće utakmice u Torontu. Međutim, tim trenera Nika Nursa se nije predavao. Uspeo je u četvrtom meču da dođe do trijumfa, tada je Džoel Embid ironično aplaudirao sudijama, navodno oni su odlučili pobednika. Kao da je mislio da će sve biti rešeno u petom meču na domaćem parketu. Debelo je pogrešio.

Izabrane vesti

Toronto je na kraju rutinski došao do pobede u gostima rezultatom 103:88. Nešto što je zaista malo ko očekivao. Sada imamo seriju koju vredi pratiti.

Imali su Reptorsi jasan zadatak, zaustaviti Džoela Embida. Sjajni centar je odigrao najgori meč do sada. Ubacio je 20 poena uz 11 skokova.

Ipak, ono što najviše brine navijače Filadelfije je jeziva forma Džejmsa Hardena. On je praktično pobegao iz Bruklina nadajući se da će mu više odgovarati sistem u Filadelfiji kod Doka Riversa, međutim za sada to izgleda ispod svakog nivoa očekivanja. Sada je meč okončao sa svega 15 poena, što je za njega premalo.

Šutnuo je 11 puta, pogodio samo čeitiri.

Toronto je sa druge strane sjajno odigrao odbranu u drugoj deonici kada je sveo protivnika na svega 14 poena. Posle toga nije bilo spasa Filadelfiji.

Najefikasniji u trijumfu je bio Paskal Siakam sa 23 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Serija se sada ponovo seli u Toronto.


tagovi

NBA ligaToronto ReptorsFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara