Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Vasa popunio sve kolone, najbolji u asistencijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 01:38

NBA, predsezona: Srpski as oduševio Amere pakerskim sposobnostima u drugoj pripremnoj utakmici u dresu Oklahome

Srpski as Vasilije Micić imao je sjajnu karijeru u Evropi. Sa Efesom je dva puta bio šampion Starog kontinenta, pa je u najboljim igračkim godinama (29) odlučio da se oproba „preko bare“. U prvom meču za Oklahomu pre tri dana imao je sedam poena i tri asistenije, a duelu sa Šarlotom više se istakao pakerskim sposobnostima.

Popunio je sve kolone, a najbolji je bio u asistencijama. Sakupio ih je osam za nešto više od 25 minuta na parketu. Postigao je šest poena i imao tri skoka. Tander je u neizvesnoj završnici poražen od Šarlot Hornetsa – 125:127.

Izabrane vesti

Miciću je ovo bio prvi start u dresu novog kluba. Većinu i poena i asistencija imao je u prvom poluvremenu. Igrao je čak 16 minuta u prve dve četvrtine i pokazao da na njega može da se računa i u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.


Nekašnji igrač Mege, Bajerna, Crvene zvezde, Tofaša, Žalgirisa i Efesa nije igrao za Srbiju na Svetskom prvenstvu na Filipinama proteklog leta. Vukao je povrede prošle sezone, a i želeo je da se što bolje spremi za izazove u NBA ligi.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Pi Džej Vošington sa 31 poenom, dok je Teri Rozije postigao 19. Kod Oklahome po 18 poena dali su mladi Tre Man i Džejlon Vilijams. Eron Vigins je ubacio 16 poena Stršljenovima.



tagovi

NBA ligaVasilije MicićOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara