Aleksandar Đorđević (Shutterstock)
Aleksandar Đorđević (Shutterstock)

Virtus opet ponizio Olimpiju, dva koraka do titule; Đorđević: Ne osećamo pritisak, za ovo treniramo

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 10:46

"Znate kako je prošla sezona završena. Osećao sam da nam je nešto nepravedno oduzeto. Ali, prošla godina je nešto drugo, iza nas. Sada nam je u mislima samo ovaj plej-of u kom svi zajedno uživamo. To je nagrada za sve, za igrače, navijače, klub..."

Aleksandar Đorđević se 2019. vratio u Bolonju, na mesto trenera Virtusa (svojevremeno je igrao za Fortitudo), kao velikan, kada se klub dobrano saplitao u nacionalnom šampionatu i Ligi šampiona. Uspravio ga je. Osvojio je pomenuto evropsko takmičenje, a u sezoni iza krenuo u napad na domaću krunu koji nije uspeo da zaustavi niko od velikih rivala, već pandemija korona virusa.

Danas, 19.30: (2,15) Udineze (14,5) Skafati 1,80)

Izabrane vesti

Ipak, rođeni pobednik koji je birao pobednike, nije prošlog proleća digao ruke u znak bespomoćnosti kada je Serija A saopštila da se "trka poništava". Nije klonuo, niti ga je zanimalo šta "čaršija priča" kada je jedno loše veče njegovih izabranika protiv Uniksa izbrisalo njihov perfektan niz u Evrokupu i zalupio im vrata Evrolige. Nastavilio je sa crno-belim timom iz Bolonje samouvereno da gazi u nacionalnom šampoionatu. U četvrtinalu Virus je "pometlao" Trevizo (3-0), u polufinalu Brindizi (3-0), a sada, još većom "metlom" (igra se na četiri pobede) preti ni manje ni više nego najvećem rivalu - Olimpiji - koju je porazio, a bolje upućeni bi rekli ponizio u obe finalne epizode, odigrane u Milanu (83:77, 82:73).

"Odigrali smo kako smo želeli - na pobedu. Ili igrate, ili igrate da biste pobedili. Bili smo fokusirani, odlučni, pokazali smo karakter, završili utakmicu na pravi način, dobro pročitavši neke stvari. Očekivali smo fizički zahtevan meč, kao i da će Olimpija reagovati (posle prve izgubljene utakmice). Sada ćemo da pokušamo da obnovimo energiju za sledeću utakmicu u Bolonji. Ključna reč je oporavak, ne samo fizički", rekao je Đorđević posle druge pobede.

Javnost, čak i njen nepristrasni deo, oduševljen je izdanjima Đorđevićevog tima u plej-ofu, posebno u finalnoj seriji u kojoj Miloš Teodosić čini čuda, dok je Stefan Marković zadužen sa sigurnost, Virtusove simpatizere koji su preživceli blagi pšok posle eliminacije iz Evrokupa, sada polako hvata euforija, jer njihove ljubimce 80 minuta deli od titule koju čekaju dve decenije, dok rival zaostaje dvostruko. Sve to navlači određeni pritisak na Teoeodsića, Markovića i ostale...

"Pritisak? To je finale, igramo i treniramo za njega. Potreban nam je samo fizički i mentalni oporavak da bismo se nastavili da se poboljšavamo Moramo da se poboljšavamo."

Danas, 20.30: (1,17) Napoli (20,0) Ferara (5,50)

A cilj je bio jasan još na početku ove, odnosno prevremenom kraju prošle sezone - da se osvoji skudeto.

"Znate kako je prošla sezona završena. Osećao sam da nam je nešto nepravedno oduzeto. Ali, prošla godina je nešto drugo, iza nas. Sada nam je u mislima samo ovaj plej-of u kom svi zajedno uživamo. On je nagrada za sve, za igrače, navijače, klub..." dodao je je Đorđević.

A u pobedama osim navijača Virtusa posebno uživa vlasnik kluba Masimo Zaneti,

"Zaista neverovatno, ne možete bolje od ovoga. Momci su odigrali (još jednu) utakmicu velikim srcem. Dirnuli su me. Svi su bili dobri, kao i naši navijači koji će biti još brojniji kod kuć. Ovde ih je bilo 30-40, a činilo se kao da ih je 500. Bili su kao igrači - fantastični", izjavio je Zaneti.

Treća i četvrta utakmica biće odigrane 9. i 11. juna u Bolonji...


tagovi

Virtus BolonjaAleksandar ĐorđevićOlimpija MilanoMiloš TeodosićStefan MarkovićKošarkaška Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara