Željko Obradović (© MN Press)
Željko Obradović (© MN Press)

Željko o navodnim pojačanjima: Znamo ko to potencira, neka nastave da pričaju bajke

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 23:51

„Naduvana priča“, ističe trener Partizan Mozzart Beta

Bio je Virtus i bilo je 28 razlike. Do četvrtka najubedljivija pobeda Partizan Mozzart Beta po povratku u Evroligu je bila ona nad italijanskim predstavnikom, a onda je u Beogradsku arenu stigao Monako i čini se da je izdanje protiv Francuza najuverljivije, iako je izraženo manjom razlikom.

Na kraju, plus 20, za četvrtu vezanu pobedu u najkvalitetnijem takmičenju. Dovoljno za pljusak emocija u izlaganju Željka Obradovića, koji je poželeo da svaki meč igra u ambijentu kao ovaj iz 17. kola.

Izabrane vesti

Svi koji dolaze u Beograd ovde pričaju samo o tome. Ovo je čudo“, hvali strateg Parnog valjka atmosferu. „Bilo bi lepo da se ideja sa majicama ponovi, fantastično je videti Arenu u crno-belom, probaćemo da animiramo ljude da nastave to da rade. Hvala svima koji su došli i napravili sjajnu atmosferu. Savladali smo kandidata za najviši plasman, čestitam momcima na velikoij pobedi i nadam se da će ovako nastaviti“.

To je bilo na početku. A pred kraj izgalanja iskusni stratreg je osetio potrebu da uzvrati na glasine kako će Partizan Mozzart Bet izaći na tržište u potrazi za pojačanjima.

I ranije su poturane informacije, sećate se koja su imena pominjana, to je nemoguće. To što se naduvava priča da Partizan ima mogućnosti.... Znamo ko potencira i odakle dolaze priče. Nemoj da se pravimo naivni, da ne znamo to. Pero je u vašim rukama, ne u mojim“, obratio se Obradović novinarima.

Još koja o dolascima i(li) mladim igračima koji baš i nisu dobijali veliku minutažu kad je počela Evroliga.

„To je bila paralaža. Uporedite da li još neki tim Evorlige ima toliko mladih igrača kako mi. Vreme je Božića, pričaju se bajke. Neka nastave...“

Navijači Partizana bi želeli da se nastavi impresivna serija crno-belih, pošto su posle Efesa, Fenerbahčea, Bajerna savladali i Monako.

„Poslednja četvrtina je bila specifična, ovih 20 razlike nije relano, tako je ispalo. Monako je odigrao dobro, vratio se posle naše prve četvrtine. Naša prva i poslednja četvrtina su primer kako bi trebalo da igramo. U drugoj je bilo lutanja, u trećoj smo izgledali bolje... Zadovoljan sam intenzitetom u odbrani i pametnim, timskim rešenjima u napadu. Zato čestitke igračima“.

Između ostalih i Danilu Anđušiću (šutirao trojke 4/4), iako ga je ne tako davno Obradović kritikovao.

„U sportu je važna motivacija. Danilo je ovoga puta bio motivisan da se suprotstavi ekipi u kojoj je bio. To što je bilo sa Anđušićem nije ljutnja, već odnos trenera i igrača. Moj posao je da ukazujem na dobre i loše strane, čemu me je naučio još pre 32 godine Aca Nikolić. Trener je onaj koji koriguje, ako je to problem, onda sam ja problem. Ne mogu od toga da odustanem, da pričam da je dobro ako nije. I obrnuto. Danilo je odigrao izvanredno, kad smo se rezultatski odvajali kreirao je napade, lopta je bila u njegovim rukama, procenat šuta je bio sjajan, ali to je možda najmanje važno od svega“.

Pre mesec dana Partizan Mozzart Bet je bio u seriji poraza, uglavnom na jednu loptu.

Ne bih rekao da sam tad jedini verovao, isto važi za igrače i moje saradnike. Gubili jesmo, ali ne zato što smo igrali slabo, nego zbog nesrćenih završnica i odluka u njima. Posle toga smo dobili na isti način kako smo gubili. Poverenje u momke je uvek postojalo. Zadovoljan sam što odbrambeno izgledamo drugačije nego pšre mesec dana, posebno kad je reč o agresivnosti na loptu“.

Tu je primetna uloga Jama Madara, sjanog i protiv Bajerna i protiv Monaka.

Razvija se dobro. On je plej koji misli, a njegova agresivnosr na na rivala na dosta donosi. Izgleda kao da nema dovoljnu kilažu, ali ima telo, sve brani, grudima i nogama. Dante Egzum je takođe bio izvanredan, kao i ostali. Ovo je timska igra, ne zabvoravit energiju Matijasa Lesora, izdanje Kevina Pantera...“

U obrazloženju kadrovskih problema s kojima se suočavao, trener Partizan Mozzart Beta je napomenuo i raspored.

Svi bi trebalo da budu spremni. Jeste ovaj trenutak dobar, ali je tek druga utakmica u januaru, a ima ih 11. Sreo sam se pr emeča sa potpredsednikom San Antonija, rekao sam mu da Evroliga sve više liči na NBA“, poentirao je Željko Obradović.



tagovi

Željko ObradovićPartizan Mozzart BetKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara