Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Željkova četa zdrava i spremna za Francuze: Kuruc pokušavao da zaustavi Koprivicu, Ledej i Vukčević namestili ruku

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.03.22. | 13:34

" Ritam je takav, ali koncentracija je uvek potrebna, ali naravno i motivacija. Bez motivacije nema dobrih rezultata", rekao je trener crno-belih pred novi meč u Evrokupu

Izazovi za crno-bele se nastavljaju. Posle velike pobede u Podgorici protiv Budućnosti, ekipa Željka Obradovića se vraća u dvoranu "Aleksandar Nikolić" gde se sprema za još jednu utakmicu u Evrokupu. Francuski Metorpolitan stiže u sredu od 20.30 u okviru 15. kola.

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa devet pobeda i pet poraza, a identičan učinak ima i klub iz Francuske ali su crno-beli ispred jer su slavili u prvom ovosezonskom međusobnom okršaju.

Izabrane vesti

Sada je cilj odigrati sličan meč kao u šestom kolu kada su crno-beli slavili sa 89:82.

"Potrebno je da igramo na isti način kao što smo igrali u Francuskoj, ili pre nekoliko dana u Podgorici, oni su i dalje prvi u francuskom prvenstvu uprkos činjenici da im je konkurencija Asvel i Monako koji igraju Evroligu, to dovoljno govori o njihovoj snazi i kvalitetu. Po svemu sudeći ovo će biti poslednja utakmica na domaćem terenu u ovoj fazi takmičenja s obzirom na situaciju sa klubovima iz Rusije pa će biti lepa prilika da se ispuni dvorana", rekao je Obradović.

Igrači Partizana su se odmorili od meča u Podgorici. Tako je barem izgledalo na treningu u dvorani "Aleksandar Nikolić". Igrači su bili u dobrom raspoloženju, posebno Balša Koprivica koji je vodio žestok rat sa Rodionsom Kurucom. Punih 10 minuta je Letonac pokušavao da zaustavi mladog centra u situacijama "1na1". Uglavnom je bio neuspešan. Na pomoćnom terenu bio je Zek Ledej koji je radio sa Aleksandrom Matovićem na šutu, a sam finiš treninga je obeležio kraći šuterski obračun na sredini terena. Pobedio je Tristan Vučević koji je prvi pogodio šut sa centra igrališta.

"Mentalni umor uvek postoji u ovakvom ritmu, mora da se reaguje u takvim situacijama. Ritam mečeva je takav kakav je, ali koncentracija je uvek potrebna, ali naravno i motivacija. Bez motivacije nema dobrih rezultata. Svi igrači su zdravi i spremni".

Na poslednja dva meča Rodions Kuruc nije bio u konkurenciji da zaigra utakmicu. Trener crno-belih je i to prokomentarisao:

"Sve odluke koje ja donosim su u interesu tima, tako je bilo i tako će biti uvek".

Očekivanja pred meč sa Francuzima je izneo i mladi Gregor Glas.

"Čeka nas bitna i teška utakmica. Metropolitan je treći na tabeli, odmah iza nas, dali smo sve od sebe da se pripremimo što je bolje moguće. Dogovorili smo principe kako ćemo ih napasti i kako ćemo da se branimo. Nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do pobede".

Kapiten Rade Zagorac je analizirao predstojeći meč.

"Znali smo da su Budućnost i Metropolitans veoma važne utakmice po pitanju zauzimanja kvalitetne pozicije pred doigravanje. Tom pobedom i ukoliko ne bude iznenađenja u mečevima gde smo favoriti bismo obezbedili drugo mesto što znači da bismo u prva dva plej-of meča, ukoliko do njih dođe bili domaćini. Iz tog ugla je važnost te utakmice. Podjednako je i odogvornost na navijačima da dođu i napune halu i da zajedničkim snagama dođemo do pobede u utakmici koja u ovom trenutku, diskutabilno može biti utakmica sezone", istakao je Zagorac.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara