Dogovorena prodaja Rome za 780.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.12.19. | 11:58

Vučica ide u ruke teksaškog tajkuna Dana Fridkina

Roma menja vlasnika, ali vlasništvo ostaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako pišu italijanski mediji aktuelni čelnici kluba, na čelu sa Džejsom Palotom, prodaće Vučicu tekskaškom tajkunu za sumu od 780.000.000 evra.

Kako navodi isti izvor, 270.000.000 evra od pomenute sume će biti utrošeno na vraćanje, dok će 150.000.000 evra biti iskoršićeno za povećavanje akcijskog kapitala. Na kraju, izračunato je da će Palota posao posle devet godina napustiti sa čistom zaradom od 170.000.000 evra. Pregovore ne obuhvata projekat izgradnje stadiona, s obzirom da još nisu dobijene sve neophodne dozvole za početak izgradnje.

Izabrane vesti

Fridkin će u klub najverovatnije dovesti Danijelea de Rosija, ali ne kao igrača, već kao deo klupskog menadžmenta. Sa druge strane, Frančesko Toti je navodno odbio predlog novih vlasnika, verovatno poučen lošim iskustvom iz prethodnog perioda.

Italijani navode da dolazak nove vlasničke strukture u klubu neće praktično ništa izmeniti u januarskom prelaznom roku. Uostalom, veća ulaganja u igrački kadar ne dozvoljava ni finansijski fer-plej. Klupski menadžment, takođe, za sada neće pretrpeti ogromne izmene. Najbliži Palotini sardnici Baldisoni i Baldini odlaze odmah iz kluba, dok će generalni direktor Gvido Fienga ostati najmanje do juna. Sportski direktor Đanluka Petraki je po opštem mišljenju odradio odličan posao letos, pa njegova pozicija u ovom trenutku nije sporna.

Dan Fridkin će navodno ostati u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će se u Italiju preseliti njegov sin Rajan. On ima 35 godina, veliki je ljubitelj fudbala, a bavi se i filmskom produkcijom.

Novi gazda Rome je rođen u San Dijegu, a njegov kapital procenjen je na 4,1 milijardu evra.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara