(@Reuters)
(@Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 10. oktobar): Ponovo Liga nacija i Partizan u ABA ligi

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.10.20. | 08:14

Kratak pregled danas najvažnijih sportskih događaja...

ŠPANIJA – ŠVAJCARSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Crvena furija posle neinspirativnog prijateljskog remija sa Portugalijom u Lisabonu u sredu, ima posla sa Švajcarskom. Rival nije bezopasan, uprkos pozicioniranja na suprotnoj strani tabele. Španci su nemilosrdni kod kuće, ali treba da budu oprezni. Nime, Sajdžije Vladimira Petkovića pokazale su svoju sposobnost u remiju 1:1 sa favoritom grupe, Nemačkom, prošlog meseca, a dodatna opasnost po domaćina je i činjenica da su Švajcarci zatresli mrežu najmanje jednom na 17 od poslednjih 20 takmičarskih utakmica.

UKRAJINA – NEMAČKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Fudbal nije igra u kojoj Nemačka uvek vodi kolo. Zna to i Joakim Lev, selektor Pancera koji je morao da se pomiri remi ishodima na utakmicama sa Špancima i Švajcarcima. U oba navrata dolazilo je GG tipovanje, pa protiv Ukrajine nema preračunavanja. Nemci će navaliti iz sve snage na ekipu koja je dobila Švajcarsku, a primila četiri gola od Španije. Videćemo koliki otpor može da pruži Ukrajina koja je pred ovaj susret poražena sa 7:1 na prijateljskom odmeravanju sa Francuskom.

CRNA GORA – AZERBEJDŽAN, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Crna Gora je već zabeležila dve pobede u Grupi 1, dala je tri, a nije primila ni jedan gol. Azerbejdžan ima poraz od Luksemburga, pa zatim pobedu nad Kiprom. Čini se da će se crnogorski stručni štab i u ovoj prilici osloniti na napadača Monaka, Stevana Jovetića koji je ujedno i najubojiti strelac grupe. Veliko je pitanje na koliko otpora je spreman Azerbejdžan koji je u fudbalskom smislu svakako tanji rival od Crne Gore.

LUKSEMBURG – KIPAR, 15.00

(Fudbal, Liga nacija)

Luksemburg je umeo da porazi Azerbejdžan, ali daleko od toga da ga možemo smatrati favoritom na utakmici sa jednako tananim Kiprom. Mogla bi ovo biti egal utakmica s obzirom na kvalitet timova, ali i izazov za Kiprane koji su za poslednjih godinu dana nanizali šest poraza. Kako bilo, ni skor Luksemburga nije ništa bolji, što ne garantuje kvalitetan meč, ali ne isključuje neizvesnost.

FARSKA OSTRVA – LETONIJA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Farani su ostvarili dve pobede, pa vode u Grupi 1. Letonci imaju dva X ishoda iz mečeva s Andorom i Maltom, a možemo ih smatrati I tvrdim timom s obzirom na gol razliku, koja beleži jedan dat i isto toliko primljenih golova. Toj konstataciji u prilog ide i konačnih 1:1 sa prijateljskog meča koji su odigrali sa Crnom Gorom. Dakle, biće teško Faranima da materijalizuju prednost domaće trave. 

LIHTENŠTAJN – GIBRALTAR, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Lihtenštajn, kao i Gibraltar imaju po pobedu nad San Marinom. Jasno, tanko je to da bi mogli reći kako je neko ovde pokazao zavidnu spremu, što navodi na zaključak o moguće izjednačenoj utakmici između dve generalno loše ekipe. I jedni i drugi su u prošlosti umeli da igraju efikasne susrete, pa svakako ne bi bilo iznenađujuće ni ako bi se sada desila slična situacija.

ANDORA – MALTA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Šta reći pozitivno o Andori koja je poražena od Farana u Ligi nacija, da bi je zatim Zelenortska ostrva dobila sa 1:2 na prijateljskom meču odigranom pre samo par dana. Malta je nešto bolja, pa u gostima svakako da ima šanse protiv tima koji slast pobede nije osetio punih godinu dana.

ESPANJOL – ALKORKON, 16.00

(Fudbal, Španija 2)

Espanjol je drugoligaški život započeo kako treba, pa već sada može da kaže kako nije nerealan ekspres povratak u Primeru. Ovaj tim još uvek nije primio gol, dok Alkron iz prva četiri kola vuče dva remija, pobedu nad ekipom Tenerifa i poraz od Malage. Espanjol će svakako pokušati maksimalno da iskoristi prednost domaćeg terena.

GALATASARAJ – BEŠIKTAŠ, 14.15

(Košarka, Turska 1)

Bešiktaš je već vezao poraze od Burse i Fenera, što će Galatasaraj pokušati da iskoristi u drugom kolu. Čini se da je Galata trenutno sposobnija, što je dokazala pobedom nad Omanom u drugom kolu, pri konačnih 82:90. Galatasaraj s tim u vezi treba smatrati za favorita, a da bi tipovanje bilo jače, pogledajte prosek pogodaka oba tima u poslednje vreme, kako bi što realnije procenili igre na postavljene margine.

PARTIZAN – BUDUĆNOST, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Parni valjak posle poraza od čačanskog Borca, pri konačnih 78:87 nema alibi pred Pogoričanima koji su zabeležili prve ABA bodove u meču sa Splitom. Ipak, nije sve tako crno, jer Partizan je popravio raspoloženje pobedom nad Venecijom u Evrokupu, pa će Budućnost biti pravi izazov s obzirom da je Petar Mijović dobro uklopio novajlije poput Vilija Rida. Vlado Šćepanović će s obzirom na sve savladane lekcije nadamo se imati valjan odgovor na parketu Hale Sportova „Ranko Žeravica“.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara