""
""

Oproban recept - Sa Pinto menja Jankovića

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.17. | 18:04

Portugalski stručnjak novi je trener Standarda iz Liježa

Rikardo Sa Pinto ima novi klub - u pitanju je belgijski velikan Standard iz Liježa. Kao i kada je svojevremeno dolazio u Crvenu zvezdu, i ovaj put će biti angažovan posle srpskog kolege, Aleksandra Jankovića.

Izabrane vesti

Na zvaničnom sajtu belgijskog kluba, međutim, ne navodi se dužina ugovora koji je Portugalac potpisao.

Prethodni angažman Sa Pinto je imao u grčkom prvoligašu Atromitosu sa kojim je nedavno raskinuo ugovor. Tamo je proveo pola sezone, a prethodno je od jula 2016. do zime ove godine igrao za Al Fateh iz Saudijske Arabije.

Zanimljivo, portugalski trener je igraču karijeru završio baš u redovima velikana iz Liježa i to u sezoni 2006/07.

Inače, Standard je imao neuspešnu sezonu pošto je u šampionatu Belgije osvojio deveto mesto i nije izborio plasman u evropska takmičenja.

Uprava kluba iz Liježa je u aprilu ove godine odlučila da prekine saradnju sa Jankovićem i od tada je bila u potrazi za novim rešenjem. Sa Pinto nije bio prva želja, ali je nekoliko kandidata pre njega odbilo da dođe u Lijež.

Standard će biti osmi klub u trenerskoj karijeri Portugalca, a pored Zvezda, Atromitosa i Al Fateha, još je vodio Unioao Leiriju, Sporting Lisabon, OFI i Beleneseš. Najveći uspeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio je plasman u finale Portugalije u sezoni 2011/12.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Aleksandar JankovićŽupiler Pro ligaRikardo Sa PintoStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara