OK Vojvodina (Star Sport)
OK Vojvodina (Star Sport)

Atomska odbojka, hrabri Partizan, ali Vojvodina je ponovo šampion Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 19:34

Sa 3:1 u finalnoj seriji Novosađani odbranili tron

Spektakularna četvrta utakmica finalne serije plej-ofa odbojkaške Superlige Srbije odlučila je novog-starog šampiona države. Odbojkaši Vojvodine odbranili su naslov prvaka i 18. put u klupskoj istoriji stali na tron. Ali im je posao ozbiljno otežala inspirisana ekipa Partizana koja se nije predavala do poslednjeg poena - 2:3 (25:22, 19:25, 25:21, 17:25, 14:16).

Atomska odbojaka igrala se u hali Master u Zemunu. Iz prve ili druge linije, bilo je nebitno, bombe su pucale na obe strane. Odbojkaši Partizana pokazali su ogromno srce, dva puta stizali do vođstva u setovima i poslednjim rezervama energije pokušavali da izbore majstoricu u Spensu.

Izabrane vesti

Prvi period igre pripao je crno-belima, doduše znatno teže nego što je prednost 20:15 nagoveštavala. Novosađani su serijom 4:0 uhvatili priključak, stigli i do egala 22:22, ali je prelomni detalj bio ulazak Bojana Janića u igru. Nekadašnji reprezentativac Srbije i trene- igrač Partizana je dva puta uzastopno jedan na jedan zaustavljao korektora Vojvodine Aleksandra Blagojevića i majstorskim reakcijama u bloku doneo prvi set Paritzanu.

Praktično do sredine drugog seta ekipe su se rezultatski pratile. Napadačka inspiracija korektora Milana Pepića ostala je u senci sjajnog izdanja Pavla Perića. Nije grešio primač servisa Novosađana, vezao je nekoliko ubitačnih paralela iz zone četiri pomogavši Vojvodini da se odlepi na 21:16 i sigurno privede set kraju.

(Star Sport)(Star Sport)

U trećem su ponovo došle do izražaja taktičke zamisli trenera Partizana. Napravili su odbojkaši domaćina zalihu od četiri poena sredinom seta, ali je Voša istopila zaostatak serijom odličnih servisa Perića. Par poena pred kraj trećeg dela, Živanović je odlučio da pojača blok uvođenjem 18. godišnjeg korektora Vidaka Cvetkovića i to mu se odmah isplatilo pošto je tinejdžer po ulasku u igru doneo direktan poen na mreži. U nastavku dva sjajna servisa Marinovića i Partizan je ponovo poveo.

Činjenica da Vojvodina u svojim redovima ima jednog od najboljih blokera Lige manifestovala se u četvrtom setu. Nemanja Mašulović je upisao tri poena iz bloka, a Vojvodina rutinski odvela meč u taj-brejk – 25:17.

Tamo je momentalno uspostavila dominaciju, stigla do prednosti 10:6, ali se igrači Partizana nisu predavali. Serijom od 3:0 prišli su na poen zaostatka, a potom izjednačili na 11:11. Ekipu su vukli iskusni bosanskohercegovački korektor Pepić napadima, odnosno Marinović sa servis-linije, a osećalo se i iskustvo Bojana Janića.

Ponovo je Vojvodina povela 13:11, ali su crno-beli pokazali čelični karakter. Paralela Pepića po devetom metru, pa blok Janića za 13:13. Odbranili su potom i prvu meč loptu, ali je druga bila kobna jer je Marinović poslao loptu u aut.

Vojvodina je petom uzastopnom titulom nastavila da dominira srpskom odbojkom, a mladoj ekipi Partizana će ovo finale biti sjajan podstrek za velike domete i u narednoj sezoni.


tagovi

OK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara