Dika Mem (©AFP)
Dika Mem (©AFP)

Barsa protutnjala Kilom, Dujšebajev razbio šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 20:54

Katalonci lakše nego što se očekivalo pobedili nemačkog šampiona, Kjelce bolji u Skoplju od Vardara

Gosti su se sladili u poslednje dve utakmice sedmog kola Lige šampiona. U rukometnom klasiku, duelu Kila i Barselone, Katalonci su bili ubedljivi, slavili su u Vunderino Areni sa 32:26 i ostali jedina ekipa u evro eliti sa maksimalnim učinkom. Barsa je bez poraza u svim takmičenjima u 2020. Vezala je 29 trijumfa ove godine.

Zebre su se dobro držale u prvih 30 minuta, ali u nastavku četa Ćavija Paskvala je dodala gas i na kraju ubedljivo slavila i nanela drugi poraz nemačkom šampionu u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Domaćin nije imao rešenje za levorukog francuskog bombardera Diku Mema, prvog strelca Barse ove sezone. On je završio meč sa šest pogodaka, a na golu je blistao Danac Kevin Moler koji je imao 19 uspešnih intervencija. Imao je sedam odbrana više od zemljaka i mnogo poznatijeg čuvara mreže Kila Niklasa Landina Jakobsena.

Kil je u igri držao kapiten Domagoj Duvnjak. On je postigao pet golova koliko i Šveđanin Niklas Ekberg, dok je podbacio Sander Sagosen, letošnje pojačanje tima sa Baltika iz Pari Sen Žermena. Dobro je čuvan, a postigao je samo tri gola.

Poljski Vive Kjelce slavio je u Skoplju protiv šampiona Evrope, Vardara sa 33:29. Simultanku sa odbranom crveno-crnih imao je levoruki Aleks Dujšebajev. Sin trenera poljskog šampiona Talanta Dujšebeva postigao je čak 10 golova. Dobro je branio i nemački čuvar mreže Andreas Volf koji je imao 14 uspešnih intervencija.

Još uvek vladar Starog kontinenta držao se dobro u prvih 25 minuta, imao je i prednost na startu utakmice, ali krajem prvog i početkom drugog poluvremena kvalitetniji gosti su se odlepili. Domaćine su u igri držali veterani na krilnim pozicijama, Timur Dibirov i Ivan Čupić. Oni su završili meč sa po pet pogodaka. Rus Dibirov je prebacio brojku od 900 pogodaka u Ligi šampiona. Zaustavio se na 902 i sada je na četvrtom mestu večne liste iza Kirila Lazarova, Nikole Karabatića i našeg Momira Ilića.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Sreda

Flensburg - Meškov Brest 29:29 (13:11)

Porto - PSŽ 31:34 (16:12)

Četvrtak

Vardar - Vive Kjelce 29:33 (13:16)

GRUPA B

Sreda

Olborg - Vesprem 27:33 (18:16)

Zagreb - Motor Zaporožje 23:24 (13:13)

Četvrtak

Kil - Barselona 26:32 (15:16)

Odloženo

Nant – Celje

Elverum - Seged



tagovi

EHF Liga šampionaRK VardarRK BarselonaRK KilRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara