Nik Fols i Tom Brejdi (©Reuters)
Nik Fols i Tom Brejdi (©Reuters)

Brejdi sa desetkovanim napadom na Soldžer fildu

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.10.20. | 11:18

Čikago i Tampa Bej otvaraju peti vikend NFL šampionata. Gosti sa Floride imaju mnogo kadrovskih problema

Čikago i Tamp Bej odlično su startovali u novoj sezoni. Oba tima imaju skor 3-1 i velike šanse da se domognu plej-ofa u NFL šampionatu. Ova dva tima otvaraju peti vikend na kultnom Soldžer fildu u petak (02.20).

Da su oba tima u kompletnom sastavu rekli bismo da su gosti sa Floride favoriti, ali... Bakanirsi su desetkovani povredama. Prošle nedelje je Tom Brejdi, novi vođa napada Tampe, odigrao maestralan meč protiv Los Anđeles Čardžersa. Bacio je pet tačdaun pasova i podsetio na najbolje dane u dresu Petriotsa. I na toj utakmici veteran nije mogao da računa na najjači sastav, a još gora je situacija pred duel protiv Bersa u Čikagu. Na meču protiv tima iz Los Anđelesa teško se povredio tajt end Ej Džej Hauard. Za njega je sezona završena zbog povrede Ahilove tetive. Drugi meč u timu neće biti ni sjajnog risivera Krisa Godvina, a van stroja su i veteran na poziciji raning beka Lišon „Šejdi“ Mekoj i risiver Džastin Votson.

Izabrane vesti

Tu nije kraj muka za četu trenera Brusa Erijansa. Roviti su i dvojica risivera, Majk Evans i Skoti Miler. Evans je šepao i na prošlom meču protiv Čardžersa, a celu nedelju nije trenirao, dok je Miler, s kojim je Brejdi uspostavio odličnu saradnju na startu sezone, trenirao samo u sredu, i to smanjim intezitetom. Pod znakom pitanje je i raning bek Leonard Fornet, pojačanje iz Džeksonvila. On nije igrao prošle nedelje protiv Čardžersa.

KVOTE ZA ŠAMPIONA NFL-a I POBEDNIKE KONFERENCIJA

Ekipa je desetkovana, pa će u napadu najveći teret morati da podnese raning bek Ronald Džons, dok bi Brejdi više mogao da lopte šalje kao Robu Gronkovskom. Fenomenalni tajt end, po mnogima najbolji u istoriju, vratio se ove sezone posle jednogodišnje pauze. U prva četiri kola bio je zadužen više za blokiranje, tek po neku loptu je uhvatio, ali sada bi mogao da bude ključni igrač u napadu. Brejdi i Gronkovski su zajedno osvojili tri Superboula, odlično se poznaju, pa bi mogli opet da uspostave konekciju koja je pre par godina bila strah i trepet za protivničke odbrane.

Čikago je počeo šampionat sa tri trijumfa, ali sva tri izvojevana u neizvesnim završnicama. Prošle nedelje je Indijanapolis slavio na Soldžer fildu u prvom meču u kojem je kao starter na poziciji kvoterbeka u Čikagu bio Nik Fols. Vođa napada tima iz Ilinoisa nije oduševio, a sada će imati motiv da opet pobedi Brejdija, kao pre više od dve i po godine u Superboulu, kada je bio junak trijumfa Filadelfije protiv Nju Inglanda. Osvojio je trofej Vinsa Lombardija sa Iglsima, bio rezerva Karsonu Vencu naredne sezone, ali u plej-ofu je dobio šansu i doveo svoj tim do polufinala NFC-a, a onda je prešao u Džeksonvil gde se nije proslavio. Ove godine je trejdovan u Čikago. Prve dve utakmice u šampionatu je bio rezerva Miču Tubiskom, ali je u Atlanti bio čovek velikog preokreta Bersa protiv Falkonsa i tako istisnuo iz prve postave drugog pika na draftu 2017. godine.

U ovom meču treba očekivati mali broj poena. Odbrane bi trebalo da budu u prvom planu. Nekoliko godina Bersi već imaju granitnu defanzivu kojoj komanduje Kalil Mek. S druge strane, odbrana tima sa Floride krcata je asovima, kao što su Šekil Beret, Ndamukong Su, Džejson Pjer Pol i Levonte Dejvid.

Za Čikago je van tim raning bek Tajrik Koen. Zbog povrede kolena u drugoj nedelji je završio sezonu. Protiv Tampe neće igrati defanzivni bek Dion Buš, a pod znakom pitanju su Šerik Mekmenis i risiver Darnel Muni.

Poslednji meč ova dva tima su odigrali pre dve godine na Soldžer fildu i Čikago je naneo katastrofu Tampi, slavio je sa 48:10.

Virus korona opet zadaje muke u NFL šampionatu. Posle Kema Njutona, još jedna zvezda lige je zaražena, a to je kornerbek Nju Inglanda Stefon Gilmor, prošle sezone defanzivni MVP šampionata. Takođe, dvojica fudbalera Tenesija imaju korone posle najnovijih testova, pa je duel tima iz Nešvila protiv Bafalo, predviđen za nedelju, pod znakom pitanja. Podsetimo, Tajtensi imaju najveće muke sa Covid-19. Meč četvrte nedelje protiv Pitsburga je jedini koji dosad nije odigran zbog pandemije u redovima Tenesija.

NFL – PETI VIKEND

Petak

02.20: (2,25) Čikago (14,0) Tampa Bej (1,60)

Nedelja

19.00: (1,70) Atlanta (13,0) Karolina (2,40)

19.00: (1,10) Baltimor (17,0) Sinsinati (8,25)

19.00: (1,40) Hjuston (14,0) Džeksonvil (3,35)

19.00: (1,05) Kanzas (18,0) Las Vegas (12,5)

19.00: (4,60) Njujuork Džets (15,0) Arizona (1,25)

19.00: (1,30) Pitsburg (15,0) Filadelfija (4,00)

19.00 Tenesi - Bafalo

19.00: (4,60) Vašington (15,0) Los Anđeles Rems (1,25)

22.05: (1,25) San Francisko (15,0) Majami (4,60)

22.25: (2,40) Klivlend (13,0) Indijanapolis (1,70)

22.25: (1,20) Dalas (15,0) Njujork Džajants (5,40)

22.25 Nju Ingland - Denver

Ponedeljak

02.20: (1,40) Sijetl (14,0) Minesota (3,35)

Utorak

02.15: (1,25) Nju Orleans (15,0) Los Anđeles Čardžers (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalČikago BersTampa Bej Bakanirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara