Pršić (©Star Sport)
Pršić (©Star Sport)

Daleko od toga da je gotovo: Pršić slomio žilave Fince

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 19:37

Gosti sa severa Evrope pružili dobru defanzivnu partiju, ali se inicijativa naše selekcije ipak isplatila - 1:0 (0:0)

Teškom mukom, uz dosta borbe, Srbija je u praznoj hali Jezero ostvarila minimalnu pobedu nad Finskom u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Litvaniji - 1:0 (0:0). Veliki rezultat za selekciju Gorana Ivančića, ali daleko od toga da je posao gotov. Težak zadatak očekuje našu reprezentaciju za četiri dana u revanšu u Finskoj ukoliko želi da se nađe na smotri najboljih reprezentacija sveta u futsalu.

Selekcija sa severa kontinenta potvrdila je u domu višestrukog prvaka Srbije, Ekonomca, da drugo mesto u grupi sa Portugalijom, Italijom i Belorusijom nije bilo slučajnost. Iako iza sebe nemaju veliko takmičenje, izgledalo je kao da Finci i te kako znaju šta rade. Barem pred svojim golom. Organizovanom, čvrstom i agresivnom igrom u defanzivi – nekada i preko granice dozvoljenog – gosti su odbijali atake naše reprezentacije.

Izabrane vesti

Međutim, uočljiv je tokom meča bio nedostatak pokretača i taj urođeni talenat za futsal kod selekcije Mića Martića. Kada je trebalo organizovati napad i preneti loptu na protivničku polovinu, gosti često nisu uspevali da izbegnu visoki presing našeg tima, te su loptu neretko slali napamet, čak i izbacivali van granice igrališta. Ipak, terenska inicijativa srpskoj reprezentaciji nije donela rezultatsku promenu u prvom poluvremenu. Po koju izglednu priliku da, ali ono što se na kraju broji ne, mada je u finišu prvog dela Miroslav Aleksić odličnim driblingom otvorio sebi prostor za udarac, snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je Savolainen odlično intervenisao.

Na isti način naša selekcija je otvorila i drugi deo susreta. Već u prvom minutu nastavka Tomić je odložio loptu za zahuktalog Rakića, čiji je snažan udarac bio za malo neprecizan. Osmelili su se Finci u drugih 20 minuta, pokušali da na presing domaćina odgovore istom merom, i sredinom drugog dela su kažnjeni za takav pristup. Simić je prihvatio jedno dodavanje iz dubine pred kaznenim prostorom Savolainena, u prijemu se majstorski okrenuo, isprva traljavo šutirao, da bi mu potom finski čuvar mreže popravni sproveo u korner. Iz tog udarca iz ugla kapiten reprezentacije se iskupio za promašaj. Uhvatio je Fince na spavanju brzinskim dodavanjem, Pršić se ušunjao iza leđa čuvara i iz iskoraka doveo Orlove u zasluženo vođstvo.

Finci su tek u finišu pokušali da sa petoricom igrača u polju stignu do izjednačenja i sa sobom iz Srbije odnesu povoljniji rezultat, ali su bezidejno kružili pred golom Momčilovića.



tagovi

futsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara