Nikola Petrović i Miloš Arsenoski (MN Press, Starsport)
Nikola Petrović i Miloš Arsenoski (MN Press, Starsport)

Dizači koji su branili boje i Zvezde i Partizana: Duel večitih konačno pravi derbi

Vreme čitanja: 5min | ned. 24.10.21. | 08:03

Miloš Arsenoski iz crveno-belog i Nikola Petrović iz crno-belog tabora najavljuju večerašnji obračun na Banjici koji se igra od 18 časova

Bodovi koje su uzeli i izdanja koja su prikazali odbojkaši Crvene zvezde i Partizana protiv aktuelnog šampiona Vojvodine, a i generalno od starta sezone, garantuju da ljubitelje ovog sporta večeras od 18 časova na Banjici očekuje jedna veoma kvalitetna i zanimljiva predstava.

Crveno-beli su u domaćem prvenstvu ostvarili tri pobede i izgubili samo jedan set, dok su crno-beli dva puta trijumfovali, a jednom izašli sa terena kao poraženi. Sve što su prikazali do sada pronalizirali su za Mozzart sport dizači obe ekipe – Miloš Arsenoski i Nikola Petrović.

Izabrane vesti

Zanimljivo, njih dvojica su nosili dresove oba večita rivala. Arsenoski je prošle sezone predvodio Partizan sve do finala plej-ofa, a večeras će istrčati na teren u crveno-belom dresu. Petrović je za Zvezdu igrao od 2016. do 2019, posle toga je otišao u Radnički iz Kragujevca, a tokom leta ove godine je pojačao Partizan.

Neće mi biti čudno da igram protiv bivšeg kluba, ipak smo svi mi profesionalci“, rekao je za Mozzart sport pokretački motor Crvene zvezde Miloš Arsenoski. „Iza mene je jedna baš lepa sezona u Partizanu. Izuzetno mi je drago što smo i pored velikih problema i sa kovidom i sa povredama, ostvarili zapažen rezultat“.

Arsenoski u dresu Partizana prethodne sezone (Starsport)Arsenoski u dresu Partizana prethodne sezone (Starsport)

Njegov glavni motiv za prelazak u tabor večitog rivala bio je dolazak trenera Igora Žakića.

Sarađivali smo u Subotici, tako da smo znali šta možemo ove sezone da očekujemo jedan od drugog. U ekipi su momci koji imaju potencijal, tako da smo obojica bili ubeđeni da će uz kvalitetan rad sve to kliknuti kako treba. Mnogo mi je drago što ponovo radim sa Žakić, dobro se osećam ovde. Stigao je i primač Andrej Ristić i veoma dobro upotpunio celu tu priču“. 

Dizača Nikolu Petrovića je takođe inspirisao strateg na klupi, od koga kaže da svakog dana nauči svašta novo.

Imamo stvarno lep odnos sa Bojanom Janićem. On je prošle godine bio igrač-trener, a sada pošto kuburimo malo sa povredama, ponovo trenira sa nama. Zna mnogo i smatram ga jednim od najboljih srpskih stručnjaka“, rekao je Petrović.

Organizator igre crveno-belih je prokomentarisao i glavnu snagu protivničkog sastava.

Partizan je mnogo promenio sastav u odnosu na prethodnu sezonu“, naglasio je Arsenoski. „Mislim da su serverski najjača ekipa u ligi. Ako budemo uspeli da smirimo njihov početni udarac, koji im je glavno oružje, onda imamo šansu da ostvarimo dobar rezultat“.

Nikola Petrović u dresu Radničkog prethodne sezone (MN Press)Nikola Petrović u dresu Radničkog prethodne sezone (MN Press)

Petrović je pričao o kvalitetima Crvene zvezde, za koju je igrao tokom tri sezone.

Imaju mladu i ambicioznu ekipu, a na klupi je trener Žakić koji zna šta radi. Mislim da će ovog puta konačno derbi biti pravi, da su klubovi prilični izjednačeni. Tokom tih sezona koje sam proveo u Zvezdi, skoro uvek se unapred znao protivnik. Ovog puta nije tako i baš mi je drago zbog toga. Prijaće mi da igram na Banjici. Vidim da je krenula više medijski da se prati odbojka, tako da očekujem da bude zanimljivo“, istakao je Petrović.

Bilo je sezona kada je Zvezda bila znatno bolja, pa je onda pala. Partizana jedno vreme nije bilo nigde, pa je doživeo novi procvat. U ovom trenutku, posle nekoliko godina, deluju kao najbliži jedni drugima.

Srećan sam baš što će večiti derbi ponovo odlučivati o nekim najvišim dometima. Napokon je duel Crvene zvezde i Partizana pravi derbi kao što to treba da bude... Dugo timovi na obe strane nisu bili ovako kvalitetni“, rekao je Arsenoski.

Partizan je ove sezone ostvario pobede protiv Vojvodine (3:0) i Takova iz Gornjeg Milanovca (3:0), kao i poraz od Ribnice maksimalnim rezultatom na otvaranju domaćeg prvenstva. Trijumf su upisali i u osmini finala Kupa Srbije, takođe protiv ekipe iz Gornjeg Milanovca.

Zadovoljan sam kako sve to za sada izgleda. Ja sam se povredio pa nisam protiv tima iz Kraljeva mogao da igram ceo meč, a u sastavu nije bilo ni korektora Nejtana Delgudisa... Već na narednim utakmicama je sve bilo bolje. Mislim da nas krasi dobra timska igra. Svi igrači su zastupljeni u napadu. Ekipa je krojena sa idejom da imamo brze napade i snažne servise. Za sad sve to baš fino izgleda“, ističe Petrović.

Crvena zvezda je ove sezone krenula uzlaznom putanjom. Momci sa Marakane su na vrhu tabele sa učinkom 3-0. Pobedili su Spartak iz Ljiga, Vojvodinu i Mladi radnik u prvenstvu, a u Kupu su bili bolji od Borca iz Paraćina.

Imali smo težak raspored na početku. Počeli smo gostovanjem u Požarevcu, pa nam je dolazila Vojvodina. Odlično smo prelomili te dve utakmice i započeli sjajno sezonu. Nekima deluje kao iznenađenje, meni ne“, kaže Arsenoski. „Osećam koliko kvalitetno radimo i znao sam da možemo da pariramo svima. Opisao bih nas kao fizički veoma dominantnu ekipu, sa izrazito jakim krajnjim napadačima. Imamo dugačku klupu, uvek može da uđe neko da popravi igru. Ako budemo imali dobar prijem, onda ćemo pokazati koliko smo moćni i raznovrsni u napadu“.

Petrović je za kraj prokomentarisao i neke dosadašnje rezultate drugih timova.

Rekao bih da je Spartak iz Subotice najprijatnije iznenađenje. Ostvarili su tri pobede na startu, pa su sad u petak izgubili od Vojvodine. Vodi ih odličan trener Ivica Jevtić, pobedili su Radnički u Kragujevcu što je sigurno veliki rezultat. Pokazalo se da ove sezone može sa Vojvodinom da se igra, čini mi se da je prethodni sastav bio malo jači. Dokazali smo i mi i Zvezda da nisu nepobedivi. Mnoge ekipe su izjednačene i po imenima i po budžetu, tako da će biti zanimljivo“, zaključio je Nikola Petrović, dizač Partizana.

Organizatori igre neće biti jedini večeras na terenu koji su nosili oba dresa večitih rivala. Na tom spisku je srednji bloker Partizana Novica Bjelica, koji je nekada predvodio Crvenu zvezdu (2000-2003). Milutin Nejić je u dva navrta bio u crveno-belom (2014-2015, 2016-2020), a sada igra za Partizan. Uz Miloša Arsenoskog u taboru Zvezde od bivših igrača večitog rivala je i Andrej Ristić, koji je crno-beli dres nosio tokom sezone 2016-2017. 

Kao što je mnogima poznato, trener Partizana je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić, koji je profesionalnu igračku karijeru započeo u Zvezdi davne 1998. godine.

Zbog svega ovoga, derbi će imati još veću draž.

SUPER LIGA ZA ODBOJKAŠE - Četvrto kolo

Spartak Subotica - Vojvodina 3:1

Spartak Ljig - Radnički Kragujevac 2:3

Mladi radnik - Ribnica 3:0

Nedelja

17.00: Niš - Takovo Gornji Milanovac

18.00: Crvena zvezda - Partizan



tagovi

Nikola PetrovićMiloš ArsenoskiOK Crvena ZvezdaOK PartizanSuper liga Srbije za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara