Zlatko Saračević (©Shutterstock)
Zlatko Saračević (©Shutterstock)

In memoriam: Zlatko Saračević

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 22:55

Legenda jugoslovenskog i hrvatskog rukometa preminula u 60. godini

Nekadašnji proslavljeni rukometni reprezentativac Jugoslavije, kasnije Hrvatske, Zlatko Saračević, preminuo je u Koprivnici u 60. godini od posledica srčanog udara.

Treneru Koprivnice, najboljeg ženskog tima u državi, pozlilo je u nedelju popodne posle derbija šampionata Hrvatske protiv Lokomotive. Odmah je prebačen u bolnicu, ali, nažalost, lekari su mogli samo da konstantuju smrt nekadašnjeg levorukog bombardera, kasnije i uspešnog stručnjaka.

Izabrane vesti

Njegov tim je pobedio sa 32:29.

"Čestitam devojke što su izdržale sve ovo. Moram da priznam da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti devojke jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige šampiona i ti porazi su delovali na tim. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koju još uvek imamo'', rekao je Saračević posle meča, piše lokalni Podravski list.

Posle tih reči, pozlilo mu je. Brzo je prebačen u lokalnu bolnicu u Koprivnici. Lekari su ga reanimirali 40 minuta.

Zlatko Saračević rođen je 1961. godine u Banjaluci. Profesionalnu karijeru započeo je u Borcu. Za Banjalučane je igrao 10 godina i posle toga se 1987. godine preselio u RK Medveščak. Za zagrebački klub je branio boje tri godine i osvojio Kup Jugoslavije 1989. i 1990. godine.

Igrao je i u francuskom timovima Nimu, Bordou, Istru i Kreteju. Vratio se u Hrvatsku, u Zagreb 1997. godine. Nosio je dres Badela. U poslednje dve sezone bio je najbolji strelac EHF Lige šampiona. Branio je boje i mađarskog Vesprema, a karijeru je završio u Zametu 2002.

Sa reprezentacijom Jugoslavije Saračević je osvojio zlatnu medalju u Švajcarskoj na Svetskom prvenstvu 1986. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu dve godine kasnije. Saračević ima zlato na SP 1995. i najsjajniju medalju na OI u Atlanti 1996. godine sa Hrvatskom.


tagovi

In memoriamZlatko Saračević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara