Maks Ferstapen nakon nezgode u Bakuu (Reuters)
Maks Ferstapen nakon nezgode u Bakuu (Reuters)

Perez iskoritio udes Ferstapena i grešku Hamiltona za trijumf u Bakuu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 17:09

Meksikanac stigao do druge pobede u karijeri

"Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane." Tako bismo mogli da opišemo splet okolnosti u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana u kojoj je trijumfovao vozač Red Bula Serhio Perez. Put ka drugoj pobedi u karijeri Meksikancu se otvorio nakon velikog peha koji je zadesio klupskog kolegu Maksa Ferstapena. Nakon Pereza kroz cilj su prošli Sebastijan Fetel, pa Pjer Gasli.

Do 48. od 51. gruga holandski vozač je dominirao i poptuno držao situaciju pod kontrolom budući da su do tada praktično celokupna konferencija zamenila pneumatike. Za to vreme Luisa Hamiltona je koštalo duže stajanja, ali je Britanac ostao ne samo bez prve pozicije već i druge jer je Serhio Perez ranije izašao iz boksa.

Izabrane vesti

A onda nezgoda za vodećeg Ferstapena kojem je pukao zadnji levi pneumatik, potom ulazak sigurnosnog vozila i pauza od oko pola sata. Iz austrijskog tima su direkciji trke poručili da nisu imali nikakvo upozorenje o potrošenosti pneumatika i da je poželjno istaći crvenu zastavu kako bi svi mogli da zamene gume i tako izbegli potencijalno nove incidente. Džentlmenski potez Red bula.

Nastavak trke doneo je veliku grešku Hamiltona koji je u nameri da napadne i pretekne Pereza samo produžio dalje i ostao praznih šaka. Meksikanac je u naredna dva kruga osigurao prvu pobedu kao vozač Red bula.

"Presrećan sam zbog pobede, ali mi je istovremeno jako žao Maksa koji je vozio neverovatnu trku. Zaslužio je da trijumfuje", rekao je Perez.

U vrhu generalnog poretka ništa se nije menjalo. Ferstapen ostao na 105 bodova, a Hamilton ima četiri manje, međutim. Perez je napredovao do trećeg mesta i sada ima 69.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Francuske koja je na programu 20. juna.



tagovi

Formula 1Maks VerstapenSerhio Peres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara