Selektor Uroš Bregar sa igračicama (MN Press)
Selektor Uroš Bregar sa igračicama (MN Press)

Selektor rukometašica: Ne idemo na SP sa belom zastavom, želimo bar šest utakmica

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 10:55

Selekcija Srbije u sredu putuje u Španiju, a prvi meč igra u petak

Odradile su pripreme, odigrale dva kontrolna susreta sa Severnom Makedonijom i za čas je došlo vreme da se pakuju koferi za put. Rukometašice Srbije u sredu putuju u Španiju, a u petak započinju učešće na Svetskom prvenstvu. U grupi su sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

Izabrane vesti

"Ovo je četvrto okupljanje od kad sam preuzeo reprezentaciju. U tom periodu smo u velikoj meri promenili i podmladili ekipu", rekao je selektor Uroš Bregar na poslednjoj konferenciji pred odlazak. "Odradili smo deset treninga i imali dve utakmice. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je mnogo rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakvoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice. Moram da pohvalim sve devojke koje su bile na okupu tokom ovih priprema, sve su bile vrlo profesionalne i trenirale su na visokom nivou. Znam da je bilo teško jer smo radili neke stvari koje su nove za njih, ali vrlo sam zadovoljan".

Selektor veruje da selekcija Srbije može da pokaže visok nivo igra u Španiji.

"Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, ne idemo sa belom zastavom... Želimo da odigramo najmanje šest mečeva. Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove duele sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo okršaj između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva", zaključio je Bregar.

RASPORED RUKOMETAŠICA NA SP

3. decembar

20.30: Srbija - Poljska

5. decembar

20.30: Srbija - Kamerun

7. decembar

20.30: Rusija - Srbija


tagovi

Uroš BregarAnđela JanjuševićJovana Stoiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara