Kristina Graovac (© MN Press)
Kristina Graovac (© MN Press)

Sve veći problemi rukometašica: Četiri devojke u izolaciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 16:16

Nova testiranja u subotu

Nastavljaju se problemi za žensku rukometnu reprezentaciju Srbije. Prvi su se pojavili u utorak, kad je zbog bezbednosnih protokola odložen put u Dansku na dva dana, novi su nastali u četvrtak po dolasku u Bilund, pošto je utvrđeno da je jedna igračica pozitivna na virus korona, a poslednja informacija glasi da su četiri izabranice Ljubomira Obradovića izolovane u specijalni hotel za tu namenu.

Dve su pozitivne na virus korona, dve su u karantinu iz preventivnih razloga i pitanje je da li će biti spremne za meč sa Holanđankama, pomerenom za subotu od 20.30.

Izabrane vesti

Po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje, na njemu su sve igračice i članovi stručnog štaba bili negativni, osim Kristine Graovac. Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirani igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen od strane organizatora za tu svrhu. Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja, u petak jutro. Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva, a rezultati drugog testiranja su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, što konsekventno povlači upućivanje u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom (cimerkom) Jelenom Agbabom“, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Isti izvor navodi da će, prem pravilima higijenskog koncepta EHF EURO 2020, reprezentacija Srbije biti testirana i subotu u jutarnjim časovima. Do dobijanja negativnih rezultata na kovid-19 svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama.

Teoretski, Graovac, Milojević i Agbabe bi mogle na teren, ali najpre tesotvi moraju da pokažu da u njihovom telu nema tragova virusa korona.


tagovi

EP za rukometašice 2020EP za rukometašiceEvropsko prvenstvo u rukometuženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara