Patrik Mahoms, Trevis Kelsi, Majlis Geret i Bejker Mejfild (©AFP, ©Reuters, ©Shutterstock)
Patrik Mahoms, Trevis Kelsi, Majlis Geret i Bejker Mejfild (©AFP, ©Reuters, ©Shutterstock)

Sve zavisi od Čifsa i Mahomsa

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.21. | 14:02

Branilac titule u NFL šampionatu, Kanzas Siti, plej-of počinje na svom Erouhedu protiv Klivlenda koji je prošle nedelje pokorio Stilerse na Hajnc fildu. U Mozzartu ponuda za osam igrača, a na vama je da pogodite da li će da postignu tačdaun ili ne

Bafalo se plasirao u finale Američke fudbalske konfrencije (AFC), a naredne nedelje u borbi za Superboul Bilsi će igrati sa boljim iz današnjeg meča (21.05) Kanzas Siti – Klivlend. Ukoliko ne bude bilo iznenađenja finale AFC-a igraće se na Erouhedu, stadionu Čifsa, a u slučaju trijumfa tima iz Ohaja, onda će meč za titulu u konferenciji da se igra u Bafalu.

Kanzas Siti je imao samo dva poraza u ligaškom delu sezone (14-2). Čifsi su obično dobijali utakmica tesnim rezultatom, nije bilo eksplozije Patrika Mahomsa i drugova, ali nema sumnje da više nema kallkulacija, da će četa Endija Rida sve karte da baci na plej-of, da više nema skrivanja. Mahoms je do tri, četiri kola pre kraja bio najozbiljniji kandidat za laskavu titulu MVP šampionata, ali čini se da će, posle nešto slabijeg finiša sezone, ova nagrada treći put da ode u ruku kvoterbeku Grin Beja Eronu Rodžersu.

Izabrane vesti

Ono što može da bude problem za Kanzas je taj što je pauzirao dve nedelje jer je kao prvi u konferenciji imao slobodan "vajld kard“, a i u poslednjem kolu protiv Čardžersa je izveden drugi tim na teren. Oba poraza ove sezone branilac trofeja Vinsa Lombardija je upisao na svom stadionu, i to od divizijskih rivala Las Vegas Rejdersa i Los Anđeles Čardžersa.

Braunsi su u naletu, top formi, prošle nedelje su pregazili Stilerse na Hajnc fildu sa 48:37. Već posle prve četvrtine, tim iz Ohaja je imao 28:0. Kvoterbek Bajker Mejfild odlično komanduje napadom Braunsa, ali je najveća snaga tima najbolji tandem raning bekova lige, Nik Čab i Karim Hant. Pokušaće Klivlend trčanjem da nametne svoj stil, da duže drži posed u svojim rukama. Zna se kako je eksplozivan napad domaćina sa Patrikom Mahomsom, Trevisom Kelsijem i Tajrikom Hilom.

Domaćin neće moći da računa na odličnog risivera, povređenog Semija Votkinsa. Takođe, u odbrani Čifsi će biti lišeni usluga lajnbekera Vilija Greja. Rovit je startni raning bek tima, ruki Klajd Edvards Iler, pa će više nošenja da ima nekadašnja zvezda lige, sada u silaznoj putanji Lejvion Bel.

Odbrana Klivlenda nije se pokazala dobro u poslednjim mečevima, ali ima tu nekoliko vanserijskih igrača, pre svega Majlis Geret, prvi pik na draftu 2017 godine. On je jedan od najboljih „pes rašera“ lige. Pokušaće prednja linija odbrane Bransa da napravi pritisak na Mahomsa, da ga poremete, da se ne oseća prijatno u „džepu“. Ukoliko lucidni kvoterbek (prošle godine potpisao ugovor na 10 godina za fantastičnih 503.000.000 dolara) bude imao koju sekundu više da baci pas, crno se piše gostima. Fali u defanzivi Braunsa povređeni defanzivni end Olivije Vernon.

Klivlend nema mnogo problema sa povredama. Očekuje se da roviti Dejvid Ndžoku i tekl Džek Konklin budu u timu. Osim raning bekova Braunsa, najveća opasnost po domaćina preti od risivera Džervisa Lendrija i tajt enda Ostina Kupera. Glavni trener Klivlenda Kevin Stefanski zbog virusa korona nije vodio svoj tim u Pitsburgu prošle nedelje, ali je sada ozdravio i komandovaće na Erouhedu. Klivlend nema šta da izgubi, posle 19 godina je ušao u plej-of, uspeo i da pobedi u "vajld kardu" pa mu uloga autsajdera odgovara. S druge strane, domaćin je pod pritiskom, svi Mahomsa i kompaniju opet vide na tronu u Sjedinjenim Američkim Državama. Čifsi su apsolutni favorti i samo čudo bi moglo da ih izbaci iz borbe za odbranu trofeja Vinsa Lombardija.

U Mozzartu možete da pogađate ko će da postigne tačdaun. U ponudi je osam igrača za meč Kanzas – Klivlend, a najveće šanse da poentiraju imaju Tajrik Hil (1,55) i Trevis Kelsi (1,60) kod Čifsa i Nik Čab (1,85) kod gostiju iz Ohaja. Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

NFC

Subota

Grin Bej Pekers - Los Anđeles Rems 32:18 (3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Ponedeljak

00.40: (1,80) Nju Orleans Sejnts (13,0) Tampa Bej Bakanirs (2,20)

AFC

Nedelja

Bafalo Bils - Baltimor Rejvens 17:3 (3:0, 0:3, 14:0, 0:0)

21.05: (1,20) Kanzas Siti Čifs (15,0) Klivlend Brauns (5,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalKanzas Siti ČifsKanzas SitiKlivlend BraunsPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara