Ivan Zajcev (©Reuters)
Ivan Zajcev (©Reuters)

Transfer bomba u odbojci: Car se vratio u Rusiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 17:27

Makar na godinu dana

Prelazni rok u odbojci se odavno zahuktao, a danas je odjeknula prava transfer bomba.

Jedan od najboljih i najpopularnijih odbojkaša planete Ivan Zajcev je danas i zvanično promenio klub. Italijan ruskog porekla će naredne sezone igrati za ruskog šampiona Kuzbas. Klub iz Kemerova je danas potvrdio da je na godinu dana pozajmio od Modene italijanskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Popularni Car je teška srca napustio Modenu u kojoj mu je bilo lepo i gde je nosio kapitensku traku. Na kraju ipak nije želeo da pristane na smanjenje plate od 50 odsto. Modena je zbog finansijskih gubitaka uzrokovanih prekidom sezone usred pandemije korona virusa rešila da za sledeću sezonu prepolovi primanja igrača. Sa platom od 500.000 evra po sezoni, Zajcev je bio najplaćeniji igrač u klubu i nije želeo da se odrekne 250.000 evra.


Za razliku od Modene, ruski Kuzbas je pristao da plaća ceo iznos ugovora italijanskog reprezentativca i angažovao ga je za sledeću sezonu u kojoj ima nameru da napadne evropski tron. Kuzbas je prošle sezone napravio veliko iznenađenje kada je sa trona u Rusiji skinuo nedodirljivi Zenit iz Kazanja, a u trenutku prekida ove sezone je obezbedio plasman na fajnal-for Lige šampiona i imao je šampionske ambicije. Ipak, sezona je suspendovana i planovi su morali da se odlože za sledeću.

Kuzbas je nedavno promovisao legendarnog ruskog libera Alekseja Verbova u prvog trenera, a pre nekoliko dana se pojačao i srpskim blokerom Petrom Krsmanovićem. Dolaskom Zajceva su postali jedan od najjačih evropskih timova.

Zajcevu će ovo biti drugi mandat u zemlji predaka s obzirom da je od 2014. do 2016. godine nosio dres moskovskog Dinama. Ivan je sin nekadašnjeg poznatog ruskog odbojkaša Vjačeslava Zajceva i bivše olimpijske plivačice Irine Pozdnjakove. Rođen je u Italiji gde je izrastao u najpopularniju domaću zvezdu tamošnje odbojke. Igrao je za velike klubove poput Lubea i Peruđe sa kojima je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti. Smatraju ga jednim od najboljih igrača sveta na poziciji primača. 


tagovi

Ivan Zajcev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara