Treba da nas je sramota što je Partizan pred gašenjem

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 11:28

„Partizan je rasadnik talenata, fabrika igrača i mislim da bez njega nema ni budućnosti našeg vaterpola“, poručuje Avramović

Srpski vaterpolista Marko Avramović smatra da je nedopustivo to što se Partizan nalazi na rubu egzistencije i da bez njega neće biti ni srpskog vaterpola.

Avramović se posle šest godina vratio u Srbiju i igraće za Novi Beograd, koji sa klupe predvodi Vladimir Vujasinović.

Izabrane vesti

"Godinama sa tugom gledam Partizan, od kada je krenuo nizbrdo. Nadam se da će se situacija popraviti, da će doći neko ko će izvući klub. Ali svake godine je sve teže i teže, dugovi sve veći, a ja sam sve manje otpimista. Tek u inostranstvu sam se uverio kakvu reputaciju ima Partizan i sve nas u vaterpolu trebalo bi da bude sramota što takvom klubu preti gašenje. Partizan je rasadnik talenata, fabrika igrača i mislim da bez njega nema ni budućnosti našeg vaterpola, pogotovo reprezentacije", rekao je Avramović za Novosti.

Avramović je sa Crvenom zvezdom bio prvak Evrope 2013. godine, a potom je igrao u rumunskoj Oradei, Ferencvarošu i Egeru u Mađarskoj, a potom u španskom Sabadelju.

"Bilo je to lepo iskustvo, ali bilo je vreme da se vratim. Tu su i porodični razlozi, sin kreće u vrtić, supruga na posao. Brzo sam se dogovorio sa Novim Beogradom. Klub je ambiciozan, planira napad na domaće trofeje. Priča je ozbiljna, ekipa dobra, ostali su Rističević, Đorđe Filipović, Tomić, došli su Gogov i Čupić, razgovara se sa Milošem Ćukom. Trebalo bi da budemo popunjeni na svim pozicijama".

Šampionat Srbije bi mogao da bude zanimljiviji nego proteklih sezona.

"Vidim da Radnički pravi ozbiljan tim, možda najjači u zemlji. Šabac ulaže godinama, tu je i Crvena zvezda. Te ekipe, uz nas, trebalo bi da se bore za trofeje. Nadu budi i saznanje da timove sa klupe predvode Vujasinović, Milanović...", zaključio je Avramović.


tagovi

Marko Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara