©Star Sport
©Star Sport

Veliko veče Kristine Graovac, Srbija slavila na burnom startu Svetskog prvenstva!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 21:55

Izabraice Uroša Bragara savladale Poljsku i napravile veliki korak ka drugoj fazi takmičenja - 25:21

Kako stvari stoje biće ovo turnir sa brojnim usponima i padovima srpske rukometne selekcije, ali je onaj najvažniji korak napravljen. Srbija je savladala Poljsku na startu Svetskog prvenstva u Španiji i napravila veliki korak ka plasmanu u narednu fazu, a ključnu ulogu na večerašnjem meču odigrala je fantastična Kristina Graovac, koja stavila rampu na gol u završnici meča i sa dva odbranjena sedmerca i još nekoliko odličnih intervencija obezbedila veliko slavlje selekcije koja je vodila od početka do kraja meča - 25:21 (16:13).

Pobedi se u zube ne gleda, ali onakav pad, kakav je Srbija doživela sredinom drugog poluvremena nikako ne sme da se dešava u utakmicama ovako ozbiljnog turnira. Naša selekcija je od velike prednosti od šest golova (19:13), serijom protivnika 7:2, uspela da dođe do 21:20, a onda je Poljska u 48. minutu imala sedmerac za izjednačenje. Ipak, tada je zablistala Kristina Graovac, odbranila udarac Monike Koblinski, a već u narednom napadu Nataša Lovrić je odvela selekciju Uroša Bregara na dragocena dva gola prednosti, što je bilo dovoljno da se naša selekcija vrati u život.

Izabrane vesti

Graovac je u drugom delu drugog poluvremena na golu zamenila prvog golmana naše selekcije Jovanu Risović, koja je ušla u kontraritam, a onda je iz stanja potpune konfuzije izvukla srpski tim i povukla ga ka pobedi. Fatalne udarce protivniku u poslednja dva minuta svojim golovima zadale su Jovana Stojiljković i Marija Petrović.

Srpkinje su oscilirale i u odbrani i u napadu, padala im je koncentracija, što se negde može i očekivati s obzirom da se radi o izuzetno mladom timu. Nema sumnje da je i pritisak odigrao svoju ulogu, ali bi trebalo da je psihološka barijera sada probijena. Opravdana je uloga favorita, protiv ekipe koja ne pripada samom vrhu evropskog i svetskog rukometa, ali je pričično nepredvidiva i može da bude mnogo opasna ukoliko joj se ostavi prostor da pokaže svoj kvalitet.

Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Anđela Janjušević sa sedam postignutih golova, dok je Jovana Stojiljković dala jedan manje. Marija Petrović je meč okončala sa četiri postignuta gola. Kod Poljakinja, Rosijak je dala šest, Nocun jedan manje, a Balsam i Nosek po četiri.

U drugom meču grupe B Rusija je demolirala Kamerun sa 40:18, pa je jasno da Bregarov tim ne bi trebalo da ima nikakvih problema u okršaju sa ovom afričkom selekcijom, posle čega bi 7. decembra bila u situaciji da odlučuje o prvom mestu u grupi sa Rusijom.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiker, jer je svaki ulaznic u arenu.

---------------------------------------------------

RUKOMET, SVETSKO PRVENSTVO:

Grupa B:

Rusija - Kamerun 40:18 (17:10)

Srbija - Poljska 25:21 (16:13)



tagovi

Kristina GraovacSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara