Foto: Reuters
Foto: Reuters

ISTORIJA! Bez Tajsona nema udarca, Džons pokazao magiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 06:29

Na kraju - nerešeno

ISTORIJA!

Ko je poranio da gleda borbu Majka Tajsona i Roja Džonsa prisustvovao je upravo tome – istoriji. Pravi spektakl! Opet su Majk i Roj Džons junior ušli u ring i poklonili nam zrno onog starog boksa zbog koga smo se godinama budili rano ujutru. Sudar dve bokserske ikone u pedesetim godinama života završen je nerešenim ishodom. Mada je generalni utisak da je Tajson bio aktivniji bokser u ringu, a po mnogima je zaslužio pobedu. Kasnije je sam Majk, posle borbe, rekao da je "OK" sa tim da bude nerešeno.

Izabrane vesti

Ovo je bio prvi put ikada da smo gledali Tajsona i Roja jednog naspram drugog u ringu i to je samo po sebi istorijski događaj koji se ispisao u Stejpls Centru u okviru humanitarne borbe. Dvojica boksera koji spadaju među najveće svih vremena zaista su muški odradili borbu, nije tu bilo zadrške.

Dali su sve što mogu u ovim godinama i za to – kapa dole.

O Majku Tajsonu ne treba trošiti reči, radi se o bokseru koji spada u istorijski vrh po mnogo čemu, a najviše po razornoj snazi udaraca. Džons je startovao karijeru sa 17 uzasopnih nokauta, strašan je bio na svom vrhuncu i zaista ga je bilo lepo videti večeras u ringu sa sve rukavicama posvećenim Kobiju Brajantu.

Tajson je bio aktivniji u prvoj rundi, zadao je par dobrih udaraca, udarali su inače i jedan i drugi iz sve snage, nije bilo štednje. Kako se meč razvijao gledali smo i udarce Roja Džonsa iz njegovog vrlo zanimljivog načina borbe. Pogodio je nekoliko direkta.

Kada imate preko 50 godina tu je svaki udarac veliki, svaka sekunda je teška. Činilo se da Tajsonovi udarci i dalje imaju više snage od protivničkih, što i ne iznenađuje. Odavao je utisak da i dalje “ima” onog starog Majka u rukavicama. Iz runde u rundu pokazivao je veću inicijativu i delovalo je da ima meč u svojim rukama.

Obojica su suštinski pokazivali ono što ih je krasilo kada su bili najjači, Majk je udarao, Džons pravio one svoje čarlame, pokrete, eskivaže i nekonvencionalne udarce.

Na kraju možemo samo da konstatujemo – šteta samo što nisu 20 godina mlađi, kakav bi to meč tek bio.

Ovog jutra većina zaljubljenika u boks navijala je za obojicu istovremeno. Obojica su pokazali zašto su ikone boksa. Sama činjenica da su u ovim godinama ušli u ring pokazuje kakvi su šampioni.

Dodajmo i da je pre ovog celog spektakla boksovao i bivši NBA igrač Nejt Robinson, te da je izgubio teškim nokautom od Džejka Pola, inače jutjubera. Biće potrebno nekoliko dana Robinsonu da se oporavi od udaraca koje je dobio.



tagovi

Majk TajsonRoj Džons juniorboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara