Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Još jedan Hrvat u Partizanu: Riječanin odjavio reprezentaciju i poručio - stižem u Beograd

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 20:06

Lovro Paparić novi igrač crno-belih

Sa odlascima iz Partizana za ovo leto je gotovo, kucnuo je čas za pojačanja. Prvo od deset, koliko su čelni ljudi sedmostrukog evropskog šampiona najavili da će ih biti u narednim danima, je hrvatski centar Lovro Paparić

Riječanin će biti drugi povremeni hrvatski reprezentativac koji je obukao kapicu crno-belih u skorije vreme, minule sezone se na Banjici skrasio Lovre Miloš, a sve je izvesnije da će Zagrepčanin biti deo Partizana i u novoj sezoni. Hrvatski duo biće pokretačka snaga velikana sa Banjice. 

Izabrane vesti

Lovro Paparić je protekle sezone bio član grčkog Vuljagmenija, koji će u idućem periodu sa klupe predvoditi Vladimir Vujasinović. Pre selidbe u Grčku nastupao je za riječko Primorje. U razgovoru za Sportske novosti potvrdio je da dolazi u Beograd i da će biti stub novog Partizana. 

"Partizan slaže novu ekipu. Liga je vrlo jaka, ja ću biti prvi centar, a to je meni sjajna prilika za dalje napredovanje", poručio je Lovro Paparić

U istom danu kada je potvrdio da stiže u Beograd, mladi hrvatski centar je obavestio Vaterpolo savez Hrvatske da mu je dosta šikaniranja. Savezu se zahvalio putem mejla. Kap koja je prelila čašu bilo je novo precrtavanje sa spiska, Ivica Tucak nije ga pozvao na završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu. 

Našao se Lovro Paparić na širem spisku, celo vreme radio je sa Barakudama i dve nedelje pre početka kontinentalnog šampionata precrtan je. I to nije prvi put. Sličnan scenario viđen je i pred Svetsko prvenstvo u Mađarskoj. Neće riječki centar sa reprezentacijom stići u srpsku prestonicu na oproštaj šestorice veličanstvenih i finalne pripreme - na turniru će pored Srbije i Hrvatske učestvovati i Italija i Francuska - ali će mu Beograd duži period biti adresa stanovanja.

Promocija bi trebalo da usledi u nadolazećim danima, biće nosilac igre crno-belih i jedna od dve zamene Nemanji Vicu i Petru Velkiću, koji su pojačali kragujevački Radnički, odnosno italijansku Ortiđu. Pored pomenutog centarskog tandema iz prethodne sezone, Banjicu je ovoga leta napustilo još deset igrača.


tagovi

Vaterpolo transferiVK PartizanVuljagmeniLovro Paparićvaterpolo reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara