Počinje drugo najjače takmičenje na planeti: Prvak već poznat, ostali neka se poređaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 11:03

Istiklol je prvi favorit za odbranu krune u Tadžikistanu, a planove bi da mu pokvare Hudžand i CSKA Dušanbe

Tadžikistan je jedna od retkih zemalja u kojima nije zabeležen nijedan slučaj infekcije koronavirusom. A, to znači da nema prepreka za državno prvenstvo u fudbalu, prema trenutnom stanju drugo najjače takmičenje na planeti. Nije šala, uz Belorusiju, Burundi i Nikaragvu lopta se nesmetano kotrlja još samo u ovoj nekada najsiromašnijoj zemlji SSSR-a.

Sezona u Tadžikistanu je startovala juče u Dušanbeu dramatičnom borbom za Superkup, koja je - gle čuda - završena pobedom Istiklola, inače branioca trofeja i šampiona. Hudžand nije imao snage da u poslednjih 15 minuta sačuva stečenu prednost i dođe do prvog pehara te vrste u svojim vitrinama, pa će Nikola Lazarevića, srpski strateg na klupi ovog tima, morati da sačeka neku drugu priliku da Hudžandu donese srebrninu.

Izabrane vesti

Rođeni Nišlija nije imao dilemu ko je najbolji klub u zemlji. Radio je u njemu, osvojio duplu krunu.
"Istiklol je favorit, najveći je i najmoćniji klub u zemlji. Ima najbolje uslove, može da dovede najbolje strance", rekao je Nikola Lazarević u intervjuu za MOZZART Sport, koji ste mogli juče da čitate.

Takođe, ne bi bilo fer ne preneti Lazarevićeve reči pred start sezone. I te kako su od koristi ljubiteljima sportskog klađenja.
"Liga je nekada, u doba SSSR-a bila na većem nivou nego što je sada. Istina, kreće se nabolje, sada je dosta otišla napred u odnosu na 2013. godinu kada sam prvi put došao. Klubovi se otvaraju prema strancima, sve je više inostranih igrača, najviše iz susednog Uzbeksitana, ali ima i dobrih Afrikanaca, Rusa, Ukrajinaca, a evo ima i Srba. U ligi je 10 ekipa, igra se trokružno. Istiklol je prvi favorit, a moj Hudžand svrstavaju u drugi red kandidata za titulu. Pored nas, tu je i CSKA Dušanbe, klub iz glavnog grada koji se odlično pojačao pred novu sezonu, a dobar tim ima i Regar-TadAZ. Vodiće se velika borba za prva tri mesta, pošto prvak ide sledeće godine, prvi put, direktno u Ligu šampiona Azije, a drugi i treći u Azijski kup", istakao je Nikola Lazarević.

TADŽIKISTAN - 1. KOLO

Nedelja
13.00:  (2.25)  Kuktoš  (3.25)  Regar Tad-AZ  (3.05)
13.00:  (1.85)  Lokomotiva Pamir  (3.40)  Faizkand  (4.10)
13.00   (2.45)  Katlon  (3.15)  Istaravšan  (2.80)
*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara