(©Starsport)
(©Starsport)

Nada i dalje postoji: Ako Čarni ostane u ligi, svi će slaviti Meljanca

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:48

Klub iz Radoma zabeležio vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak

Svaka utakmica je kao finale. Teška, dramatična, vrlo izazovna... Bori se Čarni Radom iz sve snage da nekako opstane u najjačem društvu u Poljskoj, a ukoliko to uspe najveće zasluge će ići na račun Nikole Meljanca.

Srpski odbojkaš pruža sjajne partije u dresu ovog kluba, ima veliku želju da ga pomeri sa dna (ispada onaj ko bude poslednji) i ne bi uopšte bilo iznenađenje da to i uspe u finišu ligaškog dela.

Izabrane vesti

Sinoć je Čarni zabeležio veoma važnu pobedu u borbi za opstanak protiv Čestohove - 3:0 (25:15, 25:16, 25:21).

Meljanac je bio najzapaženiji akter ovog susreta - zabeležio je 19 poena, uz odlične procente napada 24-16 (67 odsto). Upisao je i dva bloka, kao i jedan as.

Veliku pomoć imao je upravo od sunarodnika Vuka Todorovića, koji je znao kada i kako najbolje da ga uposli i razigra.

U ovom trenutku Čarni ima skor 5-20 na poslednjem mestu na tabeli. Ostalo je da se odigra još pet kola do kraja ligaškog dela. Čini se da je sada ekipa iz Radoma nikad bliža opstanku jer se izjednačila sa pretposlednjim Lublinom. Taj tim ima isti učinak 5-20, ali i četiri boda više.

Čarni će u poslednjih pet rundi imati pet novih finala, a protivnici će redom biti Rešov, Katovice, Belhatov, Barkom i Lublin. Može da se desi da baš ta poslednja utakmica bude presudna, a to bi onda bio zaista spektakl u Radomu.



tagovi

Nikola MeljanacVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara