Dejan Milosavljev (©Reuters)
Dejan Milosavljev (©Reuters)

Neka nova Srbija! Desetkovani Orlovi slavili protiv moćnih Francuza na debiju selektora Đerone

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 18:29

Velika pobeda srpskih rukometaša

Naslušali smo se optimističnih najava pred turnire i imali često velika očekivanja od rukometne reprezentacije Srbije, međutim, odavno se nismo i radovali uspesima. Možda je dolaskom novog selektora došlo vreme da se to promeni.

Na debiju Tonija Đerone, koji je preuzeo selekciju od Nenada Peruničića, korona, povrede i privatne obaveze desetkovale su tim i ostavile Orlove bez nekoliko najboljih igrača, ali koga nema - bez njega se mora. Rival kao što je Francuska, najtrofejnija rukometna reprezentacija sveta, koja se pritom ovom utakmicom priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Egiptu (od 17. januara), nije bio baš poželjan protivnik u datom trenutku, ali ne i nepobediv. Mimo svih očekivanja, Francuska je savladana u Zrenjaninu 27:24 (14:11) za uspešan start naših rukometaša u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i dobar početak novog selektora.

Izabrane vesti

Đerona nije mogao da računa na Petra Nenadića, Marka Vujina, Nemanju i Vanju Ilić, Nemanju Zelenovića i Milana Milića, dok su Francuzi, takođe sa novim selektorom na klupi Gijomom Žilom, doputovali sa čak devetoricom koji su prošle nedelje igrali na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Nedostajao im je jedino Nikola Karabatić, pa da to bude najjača postava.

Bez obzira na snagu protivnika, naši rukometaši u meč su ušli vrlo hrabro, a fantastični golman Dejan Milosavljev odbranama je jačao samopuzdanje tima. Samo u prvom poluvremenu imao je sedam uspešnih intervencija, što je omogućilo vođstvo Srbije 14:11. Na kraju je imao 10 odbrana, a postigao je i gol.

Najefikasniji u redovima Orlova bili su Lazar Kukić i Mijajlo Marsenić sa po šest golova. Petar Đorić je dao četiri, Miloš Obrović tri, Bogdan Radivojević i Jovica Nikolić po dva, a po jednom su pogodili Stevan Sretenović, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić i pomenuti Dejan Milosavljev. Francuze je predvodio  Mae sa šest pogodaka, Abalo je četiri puta bio strelac, dok su po tri gola dali Ričardson i Engesan.

Srbija i Francuska opet će se sastati u subotu u Kreteju, a podsetimo, plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Bez obzira na neuspeh u Zrenjaninu, Francuska je apsolutni favorit za prvo mesto u Grupi 1, ali Orlovi posle viđenog ne bi trebalo da imaju probleme sa Belgijom i Grčkom da se plasira na šampionat Starog kontinenta.



tagovi

Toni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara