Angelina Topić (©AFP)
Angelina Topić (©AFP)

Nova medalja za Srbiju u kraljici sportova! Angelina Topić letela do evropske bronze u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 20:57

Tinejdžerka izjednačila lični rekord u skoku uvis

Atletika u Srbiji proživljava renesansu! Ponovo je Srbija moćna u kraljici sportova i ima blistavu budućnost.

Nova atletska zvezda rođena je u Minhenu, na Evropskom prvenstvu u najvećem gradu Bavarske osvojila je Angelina Topić bronzu u skoku uvis! Skočila je do snova sa 17 godina, okitila se medaljom i izjednačila lični rekord koji je nedavno postavila u konkurenciji juniorki. U finalu se vinula do visine 1,93.

Izabrane vesti

Leteo je Dragutin Topić do medalja na planetarnim i kontinentalnim prvenstvima, postavljao nacionalne rekorde, a očevim stopama krenula je i Angelina. Supertalentovana devojčica zablistala je u Minhenu, nijednom nije rušila letvicu do visine 1,95, držala je i prvo mesto i donela Srbiji četvrtu medalju na Evropskom prvenstvu na otvorenom.

Skočila je Angelina Topić do zvezdanih visina na prvom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji, a Minhen će ostati urezan u sećanje i ukrajinskoj atletičarki Jaroslavi Mahučik. Posle dva zlata u zatvorenom – u Torinu i Beogradu tokom prethodne dve godine – osvojila je prvo na otvorenom. Preskočila je Mahučik visinu 1,95, kao i Crnogorka Marija Vuković, ali je zlato otišlo u Ukrajinu jer je na nižim visinama bila besprekorna.

Na 1,93 letvicu su rušile Irina Geraščenko i Brit Verman, zastale su gde i Angelina Topić, no pre toga nisu iz prve prelazile na sledeću visinu i ostale su bez medalje. Kada je srpska tinejdžerka treći put neuspešno pokušala da nadmaši lični rekord i uključi se u borbu za zlato, poslednja pretnja da se ne nađe na pobedničkom postolju bila je Holanđanka. Brit Verman nije iskoristila priliku.

Istorija je ispisana u Minhenu, Srbija ima četiri medalje. Pre bronze Angeline Topić odličja su uzeli Ivana Vuleta, Armin Sinančević i Adriana Vilagoš.


tagovi

Angelina Topićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara