Nikola Jakšić (MN Press)
Nikola Jakšić (MN Press)

Novi Beograd poručio Jakšiću da će dve godine biti na tribinama ako neko ne plati 150.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 20:37

Otkrio je direktor Slobodan Soro

Ideja Novog Beograda „vratimo najbolje domaće“ je kratko trajala. Prvo je usred sezone suspendovan i iz ekipe odstranjen najbolji srpski reprezentativac Dušan Mandić, a sada se slična sudbina smeši i drugoj zvezdi naše reprezentacije Nikoli Jakšiću.

Iako ima još dve godine ugovora sa velikim projektom sa Novog Beograda, Jakšiću je poručeno da će preostale dve godine ugovora provesti zakucan za tribine i bez igranja vaterpola. Osim ako neko za njega ne plati 150.000 evra.

Izabrane vesti

„Nismo zadovoljni pokazanim i to je razlog zbog čega dajemo Jakšiću mogućnost da promeni sredinu. Ovo je cena, mislim da smo dosta uložili, a nismo dobili očekivano. Ako ne nađe klub, Jakšiću će biti ispoštovan ugovor i neće nigde da igra“, poručio je za Sport Klub direktor novobeogradskg kluba Slobodan Soro.

On ne ostavlja isključenom mogućnost i da se klub smiluje Jakšiću. Ako se dugogodišnji reprezentativac dokaže na pripremama.

„Tu je celo leto, neka se pokaže. Možda nas natera da se predomislimo. Ali ovakav, kakav je bio do sada nije igrač kojeg smo očekivali“, rekao je Soro.

Nikola Jakšić je ponikao u Partizanu iz kojeg je kao najveća nada srpskog vaterpola postao A reprezentativac još kao tinejdžer. Jakšić je sa reprezentacijom Srbije osvojio dva olimpijska zlata u Riju i Tokiju, svetsko zlato u Kazanju i bronzu u Budimpešti, evropska zlata u Beogradu i Budimpešti. Kao 20-godišnjak je prešao u Ferencvaroš gde je igrao četiri sezone da bi se pre dve godine vratio u Srbiju i potpisao za Novi Beograd. U prethodne dve sezone je činio jezgro zvezdanog tima sa nekolicinom srpskih reprezentativaca i stranih asova. Osvojeni su domaći i jedan regionalni trofej, ali toliko željene titule evropskog prvaka nije bilo pošto je Novi Beograd dva puta zaredom izgubio finale Lige šampiona na domaćem bazenu.

U toku minule sezone, došlo je do varnica na relaciji klub – prve zvezde tima. Prvo je Novi Beograd odbio da u reprezentaciju Srbije pusti Jakšića, a potom se sukobio sa kapitenom Mandićem koji je suspendovan do kraja sezone. Tada je Jakšić putem društvenih mreža pružio podršku dugogodišnjem saborcu iz reprezentacije i saigraču u klubu.

Mandić je nedavno prešao u Ferencvaroš a videćemo kakva sudbina čeka mlađeg Jakšića. Nije tajna da se i on sviđa Ferencvarošu, ali i najboljem klubu planete Pro Reku. Podsetimo, Novi Beograd su napustili i braća Strahinja i Viktor Rašović pa je od standardnih reprezentativaca ostao samo Radomir Drašović.


tagovi

Nikola JakšićVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara